26 aprilie 2024
VIDEO – Bucurie pe străzile din Târgovişte! Artişti din 13 ţări au venit la Babel. „Superb! Sună oraşul de bucurie şi de energie!”

VIDEO – Bucurie pe străzile din Târgovişte! Artişti din 13 ţări au venit la Babel. „Superb! Sună oraşul de bucurie şi de energie!”

Vechea Cetate de Scaun a Ţării Româneşti, Târgovişte, a prins viaţă seara trecută, într-o paradă grandioasă cu dans, muzică, artificii şi fanfară.

A început cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional Babel, care a adus numeroşi artişti din 13 ţări, pentru 10 zile pline cu spectacole şi evenimente artistice.

După ce a făcut pauză timp de doi ani, din cauza pandemiei, Festivalul Babel a readus bucuria la Târgovişte, în judeţul Dâmboviţa.

Artişti ai teatrelor din 13 ţări au răspuns invitaţiei şi au cântat şi au dansat, seara trecută, pe bulevardele din localitate, pentru a da de veste că Babel s-a întors, cu multă energie şi voioşie.

Ce spun participanții la festivalul Babel

Tânără: „Superb! Este efectiv, sună oraşul de bucurie şi de energie!”

Localnică: „Foarte frumos, foarte frumos.”
Reporter: „Ce vă încântă?”
Localnică: „Totul, faptul că revenim la normal, să ne bucurăm.”

Reporter: „Ce faci la Babel?”
Turist: „Mi se pare că este cel mai frumos eveniment, vreau să văd cum decurge treaba aici.”

La Babel participă şi numeroşi turişti, din ţară, dar şi din străinătate. Printre ei am întâlnit-o şi pe Irina Margareta Nistor.

Irina Margareta Nistor: „Uite ce frumos e! E minunat! Am mers pe tot globul într-o singură seară!”

Spectacole de stradă și one-man show-uri, printre surprize

Tema ediţiei din acest an este limbajul. Organizatorii le-au pregătit participanţilor numeroase surprize, printre care spectacole de stradă şi one-man show-uri

Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului Tony Bulandra Târgovişte: „Spectacole de stradă, paradă, concerte. Producţii din multe ţări europene, din ţări îndepărtate, India, Kazahstan, Coreea de Sud.”

Babel, un loc al întâlnirilor de bun augur, vă aşteaptă să-i treceţi pragul până pe 19 iunie.

sursa – ŞtirileProTV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial