24 aprilie 2024
Video! Alt protest la Arctic Găeşti! “Plecăm cu prea puţini bani acasă”

Video! Alt protest la Arctic Găeşti! “Plecăm cu prea puţini bani acasă”

arctic-schimbul-2-1Muncitorii de la schimbul doi, la ARCTIC, au procedat ca şi colegii lor de joi dimineaţă, au oprit spontan lucrul şi au ieşit în curtea unităţii, pentru a protesta. Oamenii spun că sunt nemulţumiţi de nivelul foarte scăzut de salarizare, şi de inechităţile practicate de conducerea fabricii. „S-a ajuns ca cei angajaţi acum să aibă acelaşi salariu cu cei care muncesc de-o viaţă şi care sunt calificaţi. Plecăm cu prea puţini bani acasă”, spun ei, la unison.

Aceasta este prima acţiune de protest de anvergură din ultimii 30 de ani de la ARCTIC. Deşi au existat permanent zvonuri despre nemulţumiri, salariaţii nu s-au manifestat niciodată public. De asemenea, ei au acuzat sindicatul că nu le-a reprezentat corect interesele.

ARCTIC se află în plin proces de negociere a grilei salariale. La această unitate, se practică unele dintre cele mai mici salarii din oraş, în ciuda programului foarte încărcat, în schimburi, şi a volumului foarte mare de muncă, titrează Cronica de Găeşti.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial