26 aprilie 2024
VIDEO: Agoniseala unei familii din Bezdead s-a făcut scrum. “Suntem terminaţi!”

VIDEO: Agoniseala unei familii din Bezdead s-a făcut scrum. “Suntem terminaţi!”

casb1Gospodaria unor soti din Bezdead s-a facut scrum intr-o singura noapte. Casa, grajdurile si toate animalele au ars intr-un incendiu pornit, cel mai probabil, de la un foc lasat nesupravegheat.

Doar norocul a facut sa nu sfarseasca si ei in flacarile uriase care au mistruit totul.

casbOamenii au incercat disperati sa salveze din bunuri, dar s-au ales cu arsuri pe fata si pe maini si au avut nevoie de ingrijiri medicale.

casb4Cei doi soti, de 66 si 72 de ani, povestesc ca toata viata au muncit si sperau ca acum, la batranete, sa aiba un trai tihnit.

casb2Dorina Enachescu, proprietara casei: “Noi am avut 47 de ani de casnicie, eu, serviciu, el serviciu, toti banutii i-am bagat aici, in casa. Avem o varsta, nu mai avem putere nici financiara, nici fizica. Noi, psihic suntem terminati…”

Incendiul a izbucnit in miez de noapte, dintr-o anexa, unde batranii facusera foc cu o zi inainte.

Gabriel Enachescu, fiul proprietarilor: “Focul a plecat de la o scanteie, de la o vatra exterioara, pirostrii, cum se spune la tara. Norocul parintilor mei a fost ca au iesit afara, la 1 si ceva noaptea si au vazut flacara. Au alertat vecinii. Altfel, banuiesc ca ii prindea in casa si era mult mai rau”.

casb3Cand au vazut flacarile uriase, vecinii au sunat la 112. Patru autospeciale au intervenit la fata locului, insa, din pacate, agoniseala oamenilor s-a facut scrum.

Gospodaria e la marginea satului, pe deal, astfel ca pompierii au avut o misiune anevoioasa. Nimic nu mai era de salvat cand au ajuns acolo.

Din pacate, casa nu era asigurata. Cei doi batrani locuiesc acum la rudele, dar spera sa isi poata ridica peste vara macar o camera, ajutati si de copii.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial