1 mai 2024
VIDEO! Adolescente în primejdie pe Râul Ialomiţa! La un pas de înec, şi-au văzut moartea cu ochii!

VIDEO! Adolescente în primejdie pe Râul Ialomiţa! La un pas de înec, şi-au văzut moartea cu ochii!

eleva_rau5_000000Operatiune de salvare spectaculoasa pe raul Ialomita, la Targoviste. O adolescenta s-a incumetat sa intre in apele involburate ca sa ajunga mai repede la Manastirea Dealu.

eleva_rau4_000005In mod normal trebuia sa traverseze pe un pod aflat la doar 100 de metri distanta. Insa a vrut sa le arate celor doua prietene ale ei ca este curajoasa si a fost la un pas de inec. Un pescar aflat in zona a sunat repede la 112, iar pompierii au reusit cu greu sa o aduca pe fata imprudenta la mal.

eleva_rau3_000005Trei fete, in varsta de 14 ani, au plecat din Targoviste, la o plimbare, cu gand sa viziteze Manastirea Dealu.

In drumul lor aveau sa traverseze raul Ialomita. Doar una dintre fete a luat-o pe pod, pentru ca celalalte au vrut sa scurteze drumul si au luat-o de-a dreptul prin apa, fara sa-si dea seama cat de puternici sunt curentii in zona.

Una dintre ele a ramas blocata pe o insula, in mijlocul apelor. Iar prietena ei a fost cat pe ce sa se inece si a fost salvata, la limita, de un pescar.

eleva_rau2_000006Cristian Moise, pescar: “Dadeam la peste, le-am auzit tipand si fetita asta trecuse de jumatate. Cand am vazut ca incepe s-o ia apa, am am sarit si i-am intins un lemn si s-a prins de el. Pe cealalta am incercat sa traversez eu si s-o scot. Cand am vazut ca apa e foarte iute, am renuntat si am dat telefon la 112“.

Ancorati in franghii, pompierii ajunsi la fata locului au izbandit sa parcurga drumul pana la adolescenta si i-au pus o vesta de salvare. Cu ajutorul unei funii, un pompier ISU a ajutat-o sa treaca apoi apele involburate pana la mal.

eleva_rau7_000001Plt. maj. Adin Prodan, ISU Dambovita: “Interventia a fost dificila, deoarece apa era foarte rapida in zona respectiva. Am extras-o fara probleme din zona cu pericol”.

Prietena fetelor salvate din rau a aflat cu uimire aventura periculoasa a celor doua.

eleva_rau9_000002Fetele au avut noroc ca au scapat doar cu o sperietura zdravana. Dupa ce le-au fost acordate ingrijiri medicale, politistii le-au dus pe fiecare acasa.

sursa – Ştirile ProTV

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial