18 aprilie 2024
Veşti bune de la Poliţia Dâmboviţa! Se reînfiinţează 82 de posturi de poliţie!

Veşti bune de la Poliţia Dâmboviţa! Se reînfiinţează 82 de posturi de poliţie!

Reorganizarea Poliţiei Rurale! 82 de Posturi de Poliţie în judeţul Dâmboviţa din 01 septembrie 2012!

Începând cu 01 septembrie 2012, la nivelul judeţului Dâmboviţa vor funcţiona din nou Posturile Comunale de Poliţie. Vor fi redeschise 82 de Posturi Comunale de Poliţie, fiind totodată menţinute Secţiile de Poliţie Rurală, care vor coordona activitatea lucrătorilor de poliţie în mediul rural.

Astfel, ca urmare a reorganizării, vor fi reactivate un număr de 82 de funcţii de şef de post, fiecărui post de poliţie fiindu-i repartizate 4-5 funcţii de ajutor –şef post, redistribuite de la secţiile de poliţie rurală, în funcţie de mărimea fiecărei comune şi de evoluţia criminalităţii.

Activitatea de patrulare va fi coordonată de şeful Secţiei de Poliţie, intervenţia la evenimente fiind executată de lucrătorii Posturilor de Poliţie, potrivit principiului „Cel mai apropiat poliţist de locul evenimentului intervine”.

Printre avantajele noii cencepţii de organizare amintim:

– Îmbunătăţirea procesului de relaţionare dintre poliţişti şi membrii comunităţii – Reducerea timpului de intervenţie la evenimentele sesizate – Celeritate în soluţionarea dosarelor penale – Asigurarea corespunzătoare a timpului de repaus pentru cadre – Adaptarea permanentă a dispozitivului de ordine publică la evoluţia situaţiei operative.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial