26 aprilie 2024

Veşti bune! Cu un management performant, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte a scăpat de datorii!

cladVin veşti bune de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte! Unitatea spitalicească a reuşit să scape de datoriile istorice, iar asta graţie deciziilor luate de managementul performant.

Managerul Claudiu Dumitrescu a declarat că s-a ajuns aici după ce au fost optimizate cheltuielile, fără a se face economie la medicamente sau materiale sanitare.

„După lupte seculare, care au durat doi ani și jumătate, Spitalul Județean de Urgență se mândrește cu faptul că nu mai are datorii.

Dacă la începutul mandatului eram undeva cu 20 milioane lei noi datorie, la momentul acesta avem numai datorii curente…

Practic, putem să spunem că nu mai avem datorii, lucru care se datorează optimizării cheltuielilor, fără a afecta calitatea actului medical, pentru că noi nu am făcut nicio economie în ceea ce privește materiale sanitare și medicamente și o îmbunătățire a finanțării din partea Casei de Asigurări, asta bazându-se pe niște indicatori medicali mult mai buni în anul 2017.

Noi, începând din 2016, ne-am îmbunătățit constant indicatorii în fiecare an și acest lucru s-a datorat atât urmăririi, pe partea directorului medical, a consumului de medicamente, a administrării judicioase a medicamentelor în fiecare secție, și pe de altă parte a urmăririi din partea directorului economic a cheltuielilor pe fiecare categorie de cheltuială.

Am urmărit fiecare contract, le-am micșorat cred pe toate în ultimul an, nu mai vorbesc de telefonie unde ne-am dus mult în jos… În paralel cu reducerea cheltuelilor ne lăudăm și cu investiții de aproximativ 2,2 milioane lei în aparatură, iar în luna ianuarie vom avea alte investiții importante… Avem și fel de fel de sponsorizări și de donații…”, a precizat managerul Claudiu Dumitrescu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial