20 aprilie 2024
Veste ŞOC la începutul lui 2015! A murit soprana corului din Găeşti!

Veste ŞOC la începutul lui 2015! A murit soprana corului din Găeşti!

ghpopaVeste şoc la începutul anului! Ghiorghiţa Popa, una dintre sopranele Corului „Prietenii Muzicii” din Găeşti, a plecat la cer.

“Mi-a fost foarte greu să  le dau tuturor membrilor corului trista veste că  doamna Geta (cum ii spuneam toți  colegii de la cor) a murit în urma unui infarct miocardic. Ultima sa apariție alături de coriști a fost în ziua de 26 decembrie 2014, când a cântat colinde de Crăciun la biserica Sfântul  Ilie.

Nu lipsea de la nicio repetiție și de la niciun spectacol.  Îndrăgea  muzica și avea o mare pasiune  pentru portul popular. Era o femeie plină de viață , sociabilă , comunicativă. Sunt multe de spus, dar nici cuvintele nu le mai găsesc pentru a o evoca.

Apucase odată să spună rudelor că atunci cand va trece în neființă  să fie înmormântată  într-unul din costumele tradiționale românești  pe care le avea , lucru ce s-a și întâmplat. Popa Gheorghița a fost  soprana pe care corul a pierdut-o la vârsta de numai 59 de ani .

Chiar dacă doamna Geta  nu mai este fizic printre noi, va rămâne mereu în sufletele și în  inimile noastre.  Dumnezeu să  o odihneasca în pace!” , a declarant Constanţa Stroescu, directorul Casei de Cultură din Gaesti.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial