7 mai 2024
“Verificați întotdeauna magazinul online de la care cumpărați și nu vă lăsați păcăliți de prețurile reduse față de magazinele concurente!”

“Verificați întotdeauna magazinul online de la care cumpărați și nu vă lăsați păcăliți de prețurile reduse față de magazinele concurente!”

Pentru achiziții sigure în perioada reducerilor, polițiștii vă recomandă:

Verificați întotdeauna magazinul online de la care cumpărați și nu vă lăsați păcăliți de prețurile reduse față de magazinele concurente!

Printre cele mai întâlnite fraude online se află vânzările fictive (adică postarea de anunțuri de vânzare online, iar, ulterior, după convingerea cumpărătorilor să transfere banii solicitați, bunurile nu mai sunt livrate).

În situația în care v-a fost compromis cardul, blocați-l imediat și cereți înlocuirea lui!

Introduceți adresa site-ului pe care intenționați să efectuați plata și nu dați click pe link-uri primite pe mail întrucât există riscul ca aceste link-uri să vă direcționeze către site-uri false, care le imită perfect pe cele ale comercianților.

În cazul plății cu cardul, asigurați-vă că transferul informațiilor se realizează în mod securizat.

Atunci când navigați pe internet de pe dispozitivul dumneavoastră, asiguraţi-vă că această conexiune este securizată prin HTTPS – pictograma unui lacăt arătând că pagina accesată este securizată.

Este important să dețineți un sistem de operare actualizat și un antivirus, de asemenea actualizat, iar firewall-ul să fie activat.

Comercianții online vă pot solicita să stocheze informațiile dumneavoastră de plată. Gândiți-vă de două ori înainte să luați o decizie și fiți siguri că ați înțeles riscurile pe care le implică.

În cazul achizițiilor online de la alte persoane, nu trimiteți banii în avans. Dacă este posibil, folosiți un serviciu cu plata ramburs.

Evitați să faceți cumpărături pe site-uri care nu folosesc un serviciu de tip full authentification (Verified by Visa / MasterCard Secure Code)

Păstrați întotdeauna documentele referitoare la plățile pe care le-ați efectuat online. Acestea pot fi folosite pentru stabilirea termenilor și condițiilor vânzării sau pentru a face dovada că ați plătit pentru acele bunuri.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial