Dum. sept. 8th, 2024

Pe parcursul zilei de ieri, 5 iunie, polițiștii dâmbovițeni au intervenit la 27 de evenimente, au aplicat 335 de sancțiuni contravenționale, au retras 9 certificate de înmatriculare și au reținut 10 permise de conducere

La data de 5 iunie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat activitățile circumscrise ordinii și siguranței publice, dar și pentru asigurarea siguranței circulației pe drumurile publice din județ.

Astfel, polițiștii de la rutieră, ordine publică, investigații criminale, investigarea criminalității economice, în colaborare cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu, au fost în teren, fiind organizate 5 acțiuni punctuale și instituite 15 filtre. Astfel, ieri, polițiștii au fost solicitați să intervină la 27 de evenimente, 18 dintre acestea fiind sesizate prin SNUAU 112.

De asemenea, au fost controlate 160 de autovehicule, legitimate 239 de persoane și testați peste 70 de conducători auto pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 335 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 72.000 de lei, dintre care 235 au fost pentru încălcarea regulilor de circulație pe drumurile publice, conform O.U.G. nr. 195/2002, și 90 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Totodată, ca măsură complementară, polițiștii au retras 9 certificate de înmatriculare și au reținut 10 permise de conducere, dintre care trei pentru nerespectarea regimului legal de viteză și două pentru consumul de alcool. Polițiștii dâmbovițeni vor continua misiunile pentru asigurarea ordinii și liniștii publice.

sursa: IPJ Dâmboviţa