vin. sept. 20th, 2024

Acțiuni ale polițiștilor pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice

La data de 23 august a.c., în intervalul orar 20:00-00:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu reprezentanți din cadrul Registrului Auto Român au acţionat pe raza municipiului Târgoviște, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și pentru verificarea stării tehnice a vehiculelor. În decursul celor patru ore, polițiștii au aplicat 85 de sancțiuni contravenționale și au retras 8 certificate de înmatriculare. Cele mai multe sancțiuni contravenționale, 78 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G 195/2002. Din totalul acestora, 23 de sancțiuni au fost pentru defecțiuni tehnice, 12 pentru neportul centurii de siguranță, 9 pentru lipsa documentelor și 16 pentru abaterile conducătorilor de trotinete. În plus, la data de 24 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control, pe Calea Domnească, în Târgoviște, un autoturism condus de un bărbat, de 29 de ani, din comuna Răzvad. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de probe biologice, însă acesta a refuzat. Cercetările sunt continuate în acest caz.

* Bărbat cercetat de polițiști pentru pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător

La data de 23 august a.c., în jurul orei 16:45, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești – Formațiunea Rutieră au oprit pentru control, pe drumul național 7, pe raza localității Valea Mare, un autoturism care tracta o remorcă, acesta fiind condus de un bărbat de 40 de ani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul nu deține un permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte ansamblul de vehicule rutier condus. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv.

* Cercetat de polițiști pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul rutier

La data de 24 august a.c., în jurul orei 23:30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu – Formațiunea Rutieră au depistat in trafic, pe drumul județean 711 D, un bărbat de 29 de ani, din Moldova, în timp ce ar fi condus un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, fiind indicat un rezultat cu valoarea de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice necesare pentru stabilirea cu exactitate a îmbibației alcoolice, cercetările fiind continuate pentru dispunerea măsurilor prevăzute de lege”.

sursa: IPJ Dâmboviţa