20 aprilie 2024
Valea Mare – Investiţii pentru oameni: Utilităţi, infrastructură şi condiţii civilizate

Valea Mare – Investiţii pentru oameni: Utilităţi, infrastructură şi condiţii civilizate

„Este o zi extraordinară din viaţa acestei comunităţi, ziua în care am inaugurat obiectivele ce fac parte din proiectul integrat derulat pe Măsura 3.2.2.

Ca la orice proiect de o asemenea anvergură, partea de contribuţie din bugetul local a fost semnificativă, suma ridicându- se la 8 miliarde lei vechi, fapt ce ne-a determinat să gândim repartizarea banului public astfel încât să finalizăm proiectul.

Am fost ajutat atât de cetăţeni, cât şi de preşedintele CJD, de funcţionarii primăriei, de viceprimar şi de toţi consilierii locali care au înţeles că această localitate trebuie să se dezvolte, astfel încât aceşti oameni minunaţi să beneficieze de utilităţi, infrastructură, de locuri unde copiii să înveţe şi să se recreeze în condiţii civilizate.

Am învăţat din experienţă că vorbele nu înseamnă nimic dacă nu sunt susţinute de fapte.

Sunt decis ca împreună cu echipa de consilieri, cu funcţionarii primăriei şi cu sprijinul CJD să facem din Valea Mare o comună de care să fim mândri.

În anul ce s-a scurs de la preluarea mandatului am reu- şit să realizez şi alte obiective: construcţia grădiniţei, asfaltarea drumului Gârleni şi a drumului sătesc Valea Caselor pe o lungime de 2,2 km, reabilitare bază sportivă, amenajarea parcului din centru, pietruirea drumului în satele Saru şi Livezi.

Am fost şi voi fi deschis tuturor iniţiativelor care aduc bunăstare, astfel încât m-am implicat material în construirea gardului Şcolii Valea Caselor, reparaţia Şcolii Saru şi realizarea împrejmuirilor, igienizarea în curtea Şcolii Gârleni, şcoli în conservare pe care le-am găsit într-un proces de degradare.

Am reparat puţurile de apă din satul Gârleni, am decolmatat şanţurile în Valea Caselor, am început construcţia troiţei din Valea Caselor şi am reuşit reabilitarea totală a troiţei din satul Livezile.

Am văzut că bugetul propriu nu poate satisface nevoile imediate ale cetăţenilor şi de aceea am promovat în GAL «Urmaşii Basarabilor» două proiecte: asfaltare drumuri săteşti în satul Livezile şi modernizare Şcoală Valea Mare, proiecte finanţate cu bani europeni”, spune primarul comunei Valea Mare, Constantin Miu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial