25 aprilie 2024
Uzina Mecanică Mija, prinsă în menghina intereselor?!

Uzina Mecanică Mija, prinsă în menghina intereselor?!

mija„Pentru noi s-a născut suspiciunea că această vânzare s-ar fi realizat dubios. Și ne face să ne gândim așa, pentru că Ministerul Apărării nu a ținut cont că Uzina Mecanică Mija i-a înaintat nu mai puțin de 15 solicitări scrise de cumpărare la care nu a primit răspuns.

Culmea este că Ministerul Apărării a vândut produsele militare la același preț acceptat și de Uzina Mija. Este cea de-a doua uzină dâmbovițeană din industria de apărare, după Automecanica Moreni, care primește o lovitură grea din partea MApN

Pentru toate acestea, sindicatul a decis să inițieze un protest. Înainte însă vom înainta o scrisoare Președinției României, premierului, Comisiilor pe Apărare din Camera Deputaților și Senat, Ministerelor Economiei și Apărării.

Vom pune întrebarea: mai este nevoie de acest tip de industrie?

Dacă nu, vrem și noi să spunem salariaților și ne gândim chiar la pregătirea unei manifestații sindicale cu durată mai lungă în fața Guvernului, la care să folosim ca recuzită sindicală chiar și transportoarele blindate Saur 1 și Saur 2, produse la Automecanica Moreni, ca semn că uzina poate fabrica asemenea produse”, spune Constantin Bucuroiu, lider de sindicat.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial