28 aprilie 2024
Urmărire cu focuri de armă! Alergat de polițiști zeci de kilometri, a abandonat mașina într-o parcare de pe Autostrada București – Pitești

Urmărire cu focuri de armă! Alergat de polițiști zeci de kilometri, a abandonat mașina într-o parcare de pe Autostrada București – Pitești

Urmărire cu focuri de armă, în județul Argeș! Un șofer care nu a oprit la semnalele polițiștilor a fost alergat de agenți zeci de kilometri, iar ulterior și-a abandonat mașina într-o parcare de pe Autostrada București – Pitești.

În cele din urmă, cel de la volan a fost identificat și dus la audieri.

Polițiștii au aflat că individul, de 20 de ani, de fel din Ilfov, avea dreptul de a conduce suspendat.

A crezut că dacă va smulge plăcuțele de înmatriculare de pe mașină nu va fi găsit, dar anchetatorii au urmărit imaginile surprinse de camerele de supraveghere și i-au dat de urmă.

”Polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au observat, pe DN 7C, în localitatea Băiculești, un autoturism, condus de un tânăr, care a depășit, încălcând marcajul longitudinal continuu.

Drept urmare, polițiștii au efectuat din sens opus, în mers, semnal de oprire, însă conducătorul auto a mărit viteză de deplasare și a depășit coloana de vehicule.

Autoturismul în cauză a fost dat în atenție, fiind identificat, în trafic, de polițiștii Secției de Poliție Rurală Bascov, care au pornit în urmărirea acestuia.

Pentru somarea conducătorului auto, în vederea opririi autoturismului, au fost executate patru focuri de armă, însă acesta și-a continuat deplasarea. 

În urma uzului de armă, nu au rezultat pagube materiale sau victime omenești.

Ulterior, autoturismul a fost găsit, abandonat, într-o parcare, pe A1, fără a avea plăcuțele de înmatriculare montate. 

În urma activităților desfășurate de către polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești, la scurt timp, au fost identificați, atât conducătorul autoturismului, cât și pasagerul, doi tineri, de 20, respectiv, 18 ani, ambii din județul Ilfov. 

Aceștia au fost predați Secției de Poliție Rurală Bascov și audiați.

Din verificări, s-a stabilit faptul că tânărul de 20 de ani ar fi condus autoturismul, însă, în urma consultării bazei de date, s-a constatat faptul că acesta avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.

După administrarea probatoriului, în cursul nopții trecute, tânărul a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, precizează IPJ Argeș.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial