joi. oct. 24th, 2024

utitupitUrban Titu a arătat o adevărată lecţie de fotbal şi a obţinut prima victorie în deplasare din actualul campionat. Plecată din postura de outsider, gruparea dâmboviţeană s-a comportat excelent la Piteşti şi a trecut de formaţia din localitate, SCM, cu scorul de 2-1. Descătuşarea Urbanului în faţa echipei care doar visează la promovarea în Liga a 2-a s-a produs după o jumătate de oră de joc, când piteştenii se credeau deja învingători. Cu Tibi Calofir şi Mişa în zi de graţie, Titu a răsturnat situaţia de pe tabela de marcaj şi a continuat să-şi dovedească supremaţia împotriva argeşenilor. Pentru început Calofir a anulat golul lui Voinescu (24), după ce  l-a bătut pe Udeanu, cu un şut la colţul lung (35), iar apoi Mişa a securizat perfect poarta dâmboviţeană.

 

Tibi Calofir, distrugător pentru echipa lui Neaga

 

Adevăratul recital al Urbanului s-a evidenţiat la începutul actului secund, dar şi după ce David a ţintat transversala cu cinci minute înainte de intrarea la cabine. Reveniţi pe teren mult mai proaspeţi, elevii lui Becheanu şi Constantin au înclinat rapid terenul şi au lovit fatal adversarul, prin acelaşi Calofir (48), care s-a dovedit distrugător la buturile lui Udeanu. Tenacele mijlocaş al Urbanului a îngenunchiat firava echipă al lui Neaga, după ce a marcat al doilea gol din cădere, din zona careului mic. La faza următoare a jocului, Titu a avut şansa de urca scorul la 3-1, dar execuţia de fineţe al lui Rădescu s-a oprit în transversală. În schimb, la jumătatea actului secund, Calofir şi Rădescu l-au încercat pe Udeanu, prin şuturi periculoase, lângă bară, dar de fiecare dată goal-keeperul argeşean s-a aflat la post.

 

Mişa, îngerul dintre buturile Urbanului

 

La intrarea în ultimul sfert de oră al meciului, Mişa a ieşit din plin rampă, dovedindu-se a fi îngerul păzitor al formaţiei dâmboviţene. Talentatul portar din capitală a parat perfect penalti-ul executat de Mateescu, după ce arbitrul central l-a acordat extrem de uşor la un contact între Lupu şi Mihăescu. Tot pe final de joc, Mişa a fost providenţial şi l-a şuturile lui Lircă şi Albu, pe care le-a parat excelent. După succesul de la Piteşti, Titu a urcat pe locul 8 în seria C3 şi a făcut uitate eşecurile cu FC Voluntari 2 şi Sporting Turnu Măgurele, suferite în ultimele etape. Mai mult de atât, prin cucerirea celor trei puncte cu SCM, jucătorii Urbanului şi-au asigurat un moral de fier pentru disputa cu Concordia 2 Chiajna, din runda următoare, de pe teren propriu.

 

 

SCM Piteşti – Urban Titu        1-2 (1-1)

 

Marcatori: Voinescu (24)/ T. Calofir (35, 48).

 

Piteşti: Udeanu – Alexe (50 Vasilescu), Ştefănescu, Pâslaru, Vladu – Mărgăritescu – Mustaţă, David (46 Mateescu), Coşereanu (70 Lircă) – Voinescu (61 Mihăescu), Albu. Antrenor: Adrian Neaga

 

Titu: Mişa – Şerban, Oprea, Vlad, Mirescu – Ghenu, T. Calofir (79 Constantinescu) – Moruz, I. Niculae, Lupu (85 Tuţă) – Ionică. Antrenori: Gheorghe Becheanu şi Vasile Constantin

 

Stadion „Nicolae Dobrin”. Spectatori: 200.

 

Au arbitrat: Adrian Costreie (Buftea) – Cristian Măndiţă (Tunari), Dragoş Radu (Dragomireşti – IF). Observatori FRF: Ioan Tudorică (Rm. Vâlcea) şi Liviu Coloj (Filiaşi).

 

Cartonaşe galbene: Mărgăritescu (47)/ Vlad (42), Ghenu (57), T. Calofir (58), Lupu (72).

 

Sursă foto: fotopress -24.ro