9 mai 2024

Unul beat, altul cu permisul anulat! Ambii s-au ales cu dosar penal!

www.mariusbuga.ro_images_alcooliciInfracţiunile contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, în atenţia poliţiştilor dâmboviţeni !

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dâmboviţa au depistat pe raza localităţii Lazuri, un bărbat, de 56 de ani, din municipiul Târgovişte, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru carea a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de „ conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană sub influenţa băuturilor alcoolice”.

Totodată, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Pucioasa au oprit în trafic pentru control, un moped condus de numitul V.G., de 62 de ani, din comuna Vulcana Pandele.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cel în cauză are permisul de conducere anulat.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost anulat”.

De asemenea, un tânăr, de 25 de ani, din comuna Vişina, este cercetat pentru comiterea infracţiunii de „punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii”, după ce a fost depistat de poliţişti conducând un tractor  pe raza localităţii, deşi autovehiculul nu era înmatriculat.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial