27 aprilie 2024
Universitatea Valahia răspunde în scandalul acţiunilor la Chindia Târgovişte – “NU SUNTEM ACŢIONARI!”

Universitatea Valahia răspunde în scandalul acţiunilor la Chindia Târgovişte – “NU SUNTEM ACŢIONARI!”

Aşa cum a promis, prof.univ.dr. Ion Cucui, rectorul Universităţii Valahia, a revenit cu informaţii privind implicarea instituţiei pe care o conduce în proiectul fotbalistic Chindia Târgovişte. Chiar dacă foarte ocupat, domnia sa a găsit timp pentru a purta un dialog pe marginea subiectului, cu toate că nu va mai deţine funcţia de rector decât o lună şi jumătate, urmând să se retragă datorită prevederilor legale. A abordat un ton elegant, afişând o deschidere de apreciat şi lămurind multe lucruri importante.

Rep.: Domnule rector, până la urmă care este implicarea Universităţii Valahia în proiectul fotbalistic Chindia Târgovişte?

– Implicarea noastră în acest proiect este zero. Am verificat foarte atent documentele, cred că m-am uitat de şapte ori înainte să vă ofer un răspuns şi pot să vă spun că Universitatea Valahia Târgovişte nu este acţionar la clubul de fotbal Chindia. Nu scrie nicăieri că ar deţine 25% din acţiunile acestui club, chiar sunt curios de unde aveţi dumneavoastră această informaţie.

Rep.: De la conducătorii echipei, cu toţii au susţinut că Universitatea Valahia deţine un sfert din acţiunile Chindiei.

– Nu cunosc ce au spus dumnealor, însă eu vă spun că am în faţă un document în care Universitatea Valahia nu apare ca acţionar nici în actul constitutiv şi nici în statut.

Rep.: Ni-l puteţi pune şi nouă la dispoziţie?

– Cel mai corect ar fi să îl solicitaţi celor de la Consiliului de Administraţie al clubului, să nu apară interpretări. Eu vă spun doar că Universitatea Valahia nu deţine 25% din acţiunile clubului de fotbal şi că nu a avut nici o implicare financiară în acest proiect. Mai mult, noi nici nu putem da bani la echipa de fotbal, iar singurele finanţări se fac prin Clubul Sportiv al Universităţii, pentru secţiile de şah, atletism, handbal sau volei. Dacă a pus cineva bani la echipa de fotbal, a făcut-o cine i-a avut, însă vă asigur că noi nu am dat nimic.

„Implicarea Universității Valahia a fost una morală”

Rep.: Din toate acestea reiese că Universitatea Valahia nu are nici o implicare la Chindia Târgovişte.

– Există una, însă este mai degrabă morală. Vom participa întotdeauna la tot ce înseamnă mişcarea sportivă, în limitele legii, dovadă că am reuşit lucruri deosebite la nivel de şah, ajutând la organizarea unui turneu puternic în oraşul nostru, pentru a sprijini atât cât s-a putut şi celelalte secţii ale clubului. Cât despre colaborarea cu echipa de fotbal, ea este binevenită şi decurge normal, de vreme ce îşi respectă obligaţiile de a achita cazarea sportivilor în căminele Universităţii Valahia. Dacă am fi putut să ajutăm mai mult, cu siguranţă că s-ar fi întâmplat acest lucru, dar pe noi ne interesează în acest moment să nu cheltuim, şi să facem venituri. Am văzut că asociaţia sportivă este una non profit, în care orice persoană poate deveni membru, iar contribuţia la patrimoniu nici măcar nu a fost depusă de noi. Nu deţinem acţiuni la clubul Chindia şi nici nu avem vreo obligaţie materială de respectat.

Rep.: Este foarte interesant ceea ce spuneţi.

– V-am răspuns din respect, dar de acum înainte nu o să mai trebuiască să vorbiţi cu mine, ci cu noul rector. Peste o lună şi jumătate va trebui să mă retrag şi să las locul altcuiva, urmând să se organizeze alegeri. Asta este legea, care nu îmi permite să mai candidez pentru un nou mandat, aşa că va trebui să mă conformez.

Rep.: Atunci vă dorim multă sănătate şi vă mulţumim pentru informaţiile oferite!

– Sper să vă ajute şi mai sper ca Universitatea Valahia Târgovişte să susţină în continuare mişcarea sportivă.

Costin Mihai | costin.mihai@artpress.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial