28 martie 2024

Universitatea “Valahia” din Târgoviște extinde parteneriatul internațional pentru sprijinirea tinerilor aflați în situații de risc

studentComunicat de presă

Universitatea “Valahia” din Târgoviște extinde parteneriatul internațional pentru sprijinirea tinerilor aflați în situații de risc

În perioada 17-20 octombrie 2016 cadre didactice din Universitatea “Valahia” din Târgoviște au realizat un schimb de experiență în Norvegia, la Centrul Marie Plahte, în cadrul proiectului “Parteneriate pentru egalitatea de gen și șanse”. Discuțiile purtate cu gazdele norvegiene s-au axat pe problema tinerilor aflați în situații de risc, ambele părți expunând experiența dobândită în acest sens și așteptările privind relația de colaborare bilaterală.

Discuția cu domnul Ikhlaque Chan, managerul Centrului Marie Plahte a permis echipei române înțelegerea specificului economic, politic și cultural al regiunii vizitate și a implicațiilor asupra situației tinerilor. Cele două reprezentante ale municipalității din Baerum, doamna Mari Groova Oppedal și doamna Victoria Toth au explicat măsurile adoptate de către organizația gazdă în vedere combaterii consumului de droguri și alcool în rândul tinerilor, precum și a infracționalității prin intermediul rețelelor sociale de comunicare.

Tinerii din categorii vulnerabile, o preocupare a Universității Valahia

Membrii Universității Valahia au avut oportunitatea de a discuta despre acțiuni care pot fi întreprinse pentru sprijinirea tinerilor, îndeosebi a celor aflați în situații de risc, astfel încât să se reducă excluderea lor socială și să poată beneficia de educație, dezvoltare profesională și ulterior de o bună integrare pe piața muncii.

Pe lângă schimbul de experiență, mobilitatea în Norvegia s-a concretizat și în semnarea unui acord de parteneriat între Universitatea “Valahia” din Târgoviște și Centrul Marie Plahte din Baerum. Prin acest act se exprimă dorința părților de a continua cooperarea în domeniul educației, cercetării, sprijinirii tinerilor din grupuri vulnerabile prin activități și programe comune, participarea la evenimente organizate de una dintre părți și transferul de bune practici.

Informațiile obținute de membrii Universității “Valahia” au fost prezentate ulterior pe larg cadrelor didactice astfel încât să poată fi identificate modalități concrete de sprijinire a tinerilor din grupuri vulnerabile. Reducerea ratei de abandon al studiilor universitare ca urmare a problemelor familiale, financiare, sociale cu care se confruntă tinerii este o preocupare constantă a Universității “Valahia”.

Granturile SEE și Norvegiene susțin parteneriatul internațional

Proiectul derulat de Universitatea “Valahia” din Târgoviște și intitulat “Parteneriate pentru egalitatea de gen și șanse” s-a realizat cu sprijinul financiar al Granturilor SEE și Norvegiene 2009-2014, prin Programul RO 01 Asistență Tehnică și Fondul Bilateral la Nivel Național.

Granturile SEE și Norvegiene reprezintă contribuția celor trei state membre ale Spațiului Economic European (Islanda, Liechtenstein și Norvegia) la dezvoltarea relațiilor bilaterale cu cele 16 țări beneficiare din sudul și centrul Europei, precum și la reducerea decalajelor sociale și economice dintre state.

Informații oficiale despre granturile SEE pot fi accesate prin site-ul www.eeagrants.org

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial