19 aprilie 2024
Unde au dispărut peste 660 de mii de lei din fondurile mai multor școli din județul Dâmbovița

Unde au dispărut peste 660 de mii de lei din fondurile mai multor școli din județul Dâmbovița

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE DELAPIDARE

La data de 10 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, în localitățile Târgoviște și Aninoasa, la domiciliile a două femei de 44 și 41 de ani.

Cele două persoane sunt cercetate în cadrul unui dosar penal întocmit pentru comiterea infracțiunii de delapidare.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că bănuitele, în perioada 2016 – 2019, în calitate de administratori financiari la opt unități de învățământ, din județul Dâmbovița, și-ar fi însușit pe nedrept, în mod fraudulos, 665.692 de lei din resursele financiare ale respectivelor unități școlare.

Cele două femei au fost reținute pentru 24 de ore, urmând, ca pe parcursul acestei zile, să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz. Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăție.

sursa – IPJ Dâmbovița

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial