mar. oct. 8th, 2024

Mai multe vânzătoare din Târgovişte au rămas în pagubă după ce, într-un moment de neatenţie, cineva le-a furat din magazinele unde lucrează telefoanele mobile, dar şi sume de bani.

Păgubitele au reclamat totul la secţia de poliţie, iar în urma cercetărilor s-a stabilit că furturile ar fi fost comise de un tânăr, de 28 de ani, din localitate.

Acesta a fost dus la audieri.

Bărbat bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt și furt calificat, reținut pentru 24 de ore

La data de 2 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au pus în executare un mandat de aducere emise pe numele unui bărbat, de 28 de ani, din municipiu, persoana respectivă fiind condus la sediul poliției pentru audieri.

Cel în cauză este cercetat în cadrul unor dosare penale întocmite pentru săvârșirea infracțiunilor de furt (3 acte materiale) și furt calificat (2 acte materiale). Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada 18-29 septembrie a.c., bănuitul, s-ar fi deplasat în incinta mai multor societăți comerciale de pe raza municipiului Târgoviște și, profitând de neatenția vânzătoarelor, ar fi sustras mai mult telefoane mobile și sume de bani.

Bănuitul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 3 octombrie a.c., să fie prezentat magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive. În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz, în vederea administrării întregului probatoriu și dispunerii măsurilor prevăzute de lege.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a precizat poliţia.