Dum. sept. 8th, 2024

www.mariusbuga.ro_images_pasaportCetățean turc, cu ședere ilegală, descoperit în Târgoviște

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu reprezentanții Biroului pentru Imigrări Dâmbovița, au depistat pe raza municipiului Târgoviște un cetățean străin, de origine turcă, care nu avea drept de ședere pe teritoriul țării.

Bărbatul a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile O.U.G 194/2002 privind regimul străinilor în România.

Totodată, a fost propusă returnarea străinului de pe teritoriul țării noastre prin emiterea unei decizii de returnare cu valabilitate de 15 zile.

polAcțiuni pentru siguranța cetățenilor

În prima zi din luna iunie, 226 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, din care 183 au fost de ordine publică și 43 de la rutieră.

Au fost organizate 110 patrule, iar dintre cele 89 de patrule de ordine publică, 13 au fost mixte, în colaborare cu efective de jandarmi.

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la 35 de evenimente, din care 21 au fost sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Pentru abaterile de la normele contravenționale, polițiștii au aplicat 220 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 57.730 de lei.

Din totalul acestora, 24 au fost la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 193 pentru nerespectarea regulilor de circulație în conformitate cu prevederile O.U.G 195/2002.

130 de conducători auto au fost amendați pentru încălcarea limitei legale de viteză.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 18 permise de conducere, dintre care 11 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, au retras 4 certificate de înmatriculare și au confiscat bunuri în cuantum de 300 de lei.

poli1Adolescent, bănuit de furturi, internat într-un centru de reeducare

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au depus în Centrul de Reeducare Târgu Ocna un adolescent față de care Judecătoria Pucioasa a dispus măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ pentru o perioadă de 2 ani.

Acesta a fost cercetat pentru săvârșirea mai multor furturi.

poli69 de conducători auto, amendați pentru viteză neregulamentară

În ziua de 01 iunie a.c., polițiștii de la Serviciul Rutier au acționat pentru depistarea și sancționarea abaterilor comise de participanții la traficul rutier.

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 80 de sancțiuni contravenționale, dintre care 69 pentru exces de viteză și 5 pentru neportul centurii de siguranță, au reținut 9 permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la 25.170 de lei.

Totodată, au fost constatate 5 infracțiuni.

talhaSfaturile polițiștilor pentru prevenirea tâlhăriilor:

Nu purtaţi la vedere, în mod ostentativ, obiecte de valoare și bijuterii!

Aveţi grijă ca poştele şi genţile să fie închise!

Nu vă lăudaţi străinilor cu valorile pe care le deţineţi asupra dumneavoastră sau la domiciliu.

Când folosiți telefonul mobil pe stradă, manifestaţi atenţie la persoanele din jurul dumneavoastră şi observaţi-le reacţia.

Dacă se încearcă smulgerea bunurilor personale, acţionaţi prompt şi alertaţi persoanele din imediata apropiere.

Opuneţi rezistenţă numai dacă integritatea dumneavoastră fizică nu este pusă în pericol. În caz contrar, renunţaţi la obiectele pretinse de agresor şi anunţaţi imediat Poliţia la 112. Încercaţi să reţineţi cât mai multe date referitoare la autor/autori!

Evitaţi să vă deplasaţi după lăsarea întunericului sau la ore târzii pe alei neiluminate, izolate şi necirculate, parcuri, pasaje subterane, parcări izolate, locuri din apropierea barurilor, iar dacă deplasarea este absolut necesară, apelaţi la serviciile de taximetrie autorizate.

Dacă sunteţi în pericol, cereţi sprijinul persoanelor de pe stradă, intraţi în cel mai apropiat magazin sau sunaţi la uşa unei locuinţe cu ferestre luminate.

Dacă vă aflaţi sub influenţa alcoolului, rugaţi să vi se comande un taxi şi nu acceptaţi să fiţi însoţiţi de persoane necunoscute.

Luaţi atitudine faţă de manifestările antisociale şi nu protejaţi infractorii prin tăcere. Gândiţi-vă că următoarea victimă puteţi fi chiar dumneavoastră!

Polițiștii din Găești au probat activitatea infracțională a unui bărbat din Viișoara, bănuit că, în ziua de 31 mai a.c., ar fi sustras prin smulgere bijuteriile unei femei.

La data de 06 iunie a.c., cel în cauză va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești pentru dispunerea de măsuri preventive.

talharta1Poliția dâmbovițeană vă informează:

  • La data de 1 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat din Băleni care conducea un autoturism cu numere false de înmatriculare.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că vehiculul a fost pus în circulație de un alt bărbat din aceeași localitate.

Totodată, polițiștii au surprins pe raza localității Cornești un bărbat în timp ce conducea un autoturism, deși consumase alcool.

Fiind testat cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aertul expirat.

Pe numele bărbaților, polițiștii au întocmit dosare penale.

  • Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Răzvad au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat carea deținea fără drept o armă neletală supusă autorizării.

Arma a fost indisponibilizată.

  • Un bărbat din Moroeni a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010 după ce a fost surprins pe DN 71 în timp ce transporta cu o autoutilitară material lemnos, fără a deține documente legale.