26 aprilie 2024
Un fost traficant de droguri le-a atras atenţia studenţilor despre pericolul pe care îl reprezintă stupefiantele

Un fost traficant de droguri le-a atras atenţia studenţilor despre pericolul pe care îl reprezintă stupefiantele

Activități în cadrul proiectului de prevenire a delincvenței juvenile ”Dincolo de aparențe”

Polițiștii Compartimentului de analiză și Prevenire a Criminalității, cu sprijinul Penitenciarului Găești, au organizat, în cadrul proiectului de prevenire a delincvenței juvenile ”Dincolo de aparențe”, o activitate preventiv-educativă la care au participat studenții Facultății de Drept și Științe Administrative și tineri de la Asociația Centrul Diaconal ”Casa Creștină”.

Tinerii au interacționat cu o persoană privată de libertate, condamnată pentru fapte din domeniul traficului și consumului de droguri, obiectivul activității fiind acela de a atrage atenția beneficiarilor asupra consecințelor care se produc odată cu implicarea în fapte antisociale și prin adoptarea unor decizii care, ulterior, au urmări grave și ireversibile.

Totodată, polițiștii au vrut să atragă atenția asupra măsurilor de autoprotecție pe care trebuie să le adopte pentru siguranța acestora și le-au prezentat o serie de sfaturi si recomandări pentru a reduce gradul de implicare în evenimente negative.

De asemenea, beneficiarii au primit informații cu privire la regimurile de detenție, drepturile si obligațiile persoanelor private de libertate, condițiile de detenție.

Activitatea este circumscrisă obiectivelor stabilite prin Strategia națională de reintegrare socială a persoanelor private 2020-2024.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial