mar. oct. 8th, 2024

Un tânăr în vârstă de 20 de ani i-a furat portofelul din mână unei bunicuţe, de 81 de ani, pe aleea care ducea spre dispensar.

S-a întâmplat în comuna Potlogi, din judeţul Dâmboviţa.

Biata femeie se ducea să îşi ia o reţetă de la medicul de familie când individul a trecut pe lângă ea şi i-a smuls portofelul, povestesc martorii.

Ulterior, victima a ţipat după ajutor, iar în cele din urmă suspectul a fost identificat şi reţinut.

Reținut 24 de ore de polițiști pentru săvârșirea infracțiunii de furt

La data de 25 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 13 Poliție Rurală Titu au fost sesizați de o femeie, de 81 de ani, din Potlogi, cu privire la faptul că un tânăr i-a sustras portofelul din mână în timp ce s-ar fi aflat pe o alee de acces în dispensarul din localitatea Potlogi.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat persoana respectivă, un tânăr de 20 de ani, din Românești. Ca urmare a investigațiilor efectuate, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari, pe parcursul zilei de 25 septembrie a.c., bănuitul a fost reținut pentru 24 de ore pe bază de ordonanță.

Astăzi, 26 septembrie, cel în cauză va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Răcari pentru dispunerea unei măsuri preventive. Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a precizat Poliţia Dâmboviţa.