mar. oct. 8th, 2024

Un șofer a fost înregistrat de RADAR cu 169 de kilometri la oră, pe Șoseaua Găești, în Târgoviște.

În loc să oprească la semnalul polițiștilor, cel de la volan a fugit de agenți, apoi și-a abandonat mașina, la Ungureni.

A fost însă identificat și așa s-a aflat că nu avea permis de conducere, spun cei din cadrul IPJ Dâmbovița.

Mai mult, ar fi fost și sub influența alcoolului.

”În cursul dimineții de 4 octombrie a.c., în jurul orei 02:34, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște – Biroul Rutier au surprins în trafic, pe DN 72 – Șoseaua Găești, pe sensul Târgoviște către Găești, un autoturism care se deplasa cu viteza de 169 km/h, înregistrată de aparatul radar, pe un sector de drum unde viteza legală este de 50 km/h.

Polițiștii au procedat la oprirea regulamentară a autoturismului, însă conducătorul auto nu s-a conformat dispozițiilor polițiștilor rutier, continuându-și deplasarea către Găești, și, ulterior, pe DJ 702 Ungureni. Autoturismul a fost urmărit până în locul unde a fost abandonat, șoferul continuându-și deplasarea pe jos.

Acesta a fost identificat la scurt timp de către polițiști, stabilindu-se că este un bărbat de 36 de ani, din comuna Dragomirești. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, fiind indicat un rezultat cu o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, însă a refuzat prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma probatoriului administrat de polițiști, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, conducătorul auto a fost reținut pe baza de ordonanță pentru 24 de ore. Bănuitul a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de refuzul de la prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.