7 mai 2024

Un șofer din Dragodana a bușit o mașină în Găești! Ce surpriză de proporții au avut polițiștii!

accp5Polițiștii de la rutieră atrag atenția conducătorilor auto:

Nu vă urcaţi la volan în stare de ebrietate! Nu conduceți chiar dacă ați consumat băuturi alcoolice în cantități mici !

Consumul de alcool determină diminuarea  vitezei de reacție,  încetinește funcționalitatea sistemului nervos central și blochează o parte din mesajele care ar trebui să ajungă la creier,  alterând astfel percepțiile, emoțiile, mișcare, vederea și auzul persoanei.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Pe DN 61, în localitatea Găești, un conducător auto de 47 de ani, din Dragodana, având o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, nu a păstrat o distanță corespunzătoare față de autoturismul ce se deplasa în fața sa, condus de un bărbat de 33 de ani, intrând în coliziune cu acesta.

În urma impactului, autoturismul care se deplasa regulamentar a fost proiectat într-un gard, rezultând vătămarea corporală ușoară a șoferului.

Pe numele bărbatului de 47 de ani a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial