mar. oct. 8th, 2024

Un şofer, de 35 de ani, din Mătăsaru, a pierdut controlul volanului, azi-dimineaţă, şi a intrat cu maşina pe contrasens, unde s-a izbit de un tir, pe Drumul Naţional 7, la Găeşti.

Nu mică le-a fost mirarea agenţilor sosiţi la faţa locului când au constatat ce alcoolemie avea cel de la volanul autoturismului – 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din fericire, în urma impactului nimeni nu a fost rănit, dar şoferul aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a fost dus la spital pentru a i se recolta probe de sânge şi se a afla cu exactitate valoarea alcoolemiei.

“În această dimineață, 2 octombrie a.c., în jurul orei 05:40, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au fost informați cu privire la producerea unui accident rutier pe drumul național 7.

Din primele cercetări efectuate, polițiștii au stabilit că un bărbat, de 35 de ani, din comuna Mătăsaru, în timp ce ar fi condus un autoturism pe drumul național 7, pe raza orașului Găești, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ar fi pătruns pe contrasens și ar fi intrat în coliziune cu un ansamblu de vehicule (tir) condus de un bărbat, de 26 de ani, din comuna Braniștea.

În urma evenimentului, nicio persoană nu a fost rănită.

Cei doi bărbați au fost testați cu aparatul etilotest, șoferul de 35 de ani prezentând o alcoolemie cu o valoare de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice necesare pentru stabilirea cu exactitate a îmbibației alcoolice”, a precizat poliţia.