19 mai 2024

Un oltean a făcut pe șmecherul cu polițiștii din Târgoviște! Ce ascundea

razieInfracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, cercetate de polițiști

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Dâmbovița au oprit pe raza municipiului Târgoviște un autoturism condus de un bărbat, de 31 de ani, din județul Olt.

Poliţiştii i-au solicitat conducătorului auto să se legitimeze, acesta furnizând date de identitate nereale.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cel în cauză avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Alți trei bărbați au fost depistați de polițiști în timp ce conduceau autovehicule pe raza județului, deși nu posedau permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, unul dintre aceștia avea asupra sa un pistol de tip airsoft, fiind sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale.

ALEGE VIAȚA ! Trafic rutier în siguranță, pe parcursul acestui sfârşit de săptămână

În acest weekend, poliţiştii rutieri sunt prezenți pe principalele drumuri naționale și judeţene, pentru asigurarea fluenţei traficului, combaterea excesului de viteză și prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere.

În cadrul activităţilor sunt folosite autospecialele dotate cu sisteme de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

La activităţi participă şi efective de ordine publică, pentru a acorda sprijin polițiștilor de la rutieră.

Aşadar, le recomandăm conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor meteo şi de trafic şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

Evitați efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

Nu acceleraţi când un alt autoturism se angajează în depăşirea vehiculului condus de dumneavoastră!

Circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule.

Folosiți luminile de avarie când încheiați o coloană care opreşte sau încetineşte brusc.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, având în vedere experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!

Pietonilor le recomandăm să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite, pe cât posibil, deplasarea pe partea carosabilă.

 

DRUM BUN!

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial