Accident rutier grav
În noaptea de 03 / 04 iulie 2010, în jurul orei 01:00, pe D. N. 71, la km 69, în afara localității Moțăieni, s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unei persoane și vătămarea corporală a altor trei persoane, în următoarele împrejurări:
M. Adrian, de 19 ani, domiciliat în comuna Pietroșița, în timp ce conducea un autoturism, nu a adaptat viteza de deplasare în curbă, a pierdut controlul asupra volanului și a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu un alt autovehicul condus regulamentar de C. Constantin, de 66 de ani, din orașul Pucioasa.
Din accident a rezultat decesul conducătorului auto în vârstă de 19 ani, rănirea gravă a lui B. Ștefania, de 18 ani, pasageră în autoturismul condus de acesta și rănirea ușoară a celui de-al doilea conducător auto și a lui C. Ecaterina, de 59 de ani, pasageră în autoturismul condus de C. Constantin.
În cauză a fost întocmit dosar penal și se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor cauzelor și împrejurărilor survenirii accidentului rutier. La finalizarea acestora, se va propune soluție legală parchetului.
Sfaturi adresate conducătorilor auto începători:
1) Tot timpul când conduceți trebuie să purtați centura de siguranță, același lucru fiind valabil și pentru pasageri.
2) Respectați limitele de viteză. Dacă aveți o viteză prea mare, mașina se va opri mai greu. Viteza reprezintă principala cauză a accidentelor rutiere în rândul tinerilor.
3) Rulați cu viteza legală admisă pe sectorul de drum respectiv, sau chiar cu puțin sub aceasta, în funcție de cum evoluează vremea și condițiile de drum.
4) Nu treceți pe culoarea roșie a semaforului.
5) Folosiți semnalizările din timp dacă doriți să schimbați direcția de deplasare sau banda, în așa fel încat cei din spatele dumneavoastră să aibă timp să reacționeze.
6 ) Nu vă ucați la volan dupa ce ați consumat băuturi alcoolice. La fel, nu vă urcați în autoturism, ca pasager, cu un șofer care a consumat băuturi alcoolice.
7) Nu vorbiți la telefon în timp ce conduceți fără a folosi un dispozitiv tip “mâini libere” și fiți atent la motocicliști și mopediști.
8) Nu transportați mulți pasageri cu dumneavoastră la primele călătorii!
Deși primul lucru pe care îl fac mulți proaspăt-posesori de permis auto este de a-și chema prietenii la o plimbare cu mașina, această decizie este foarte periculoasă pentru ambele părți.
9) Nu ascultați muzica la volum ridicat!
Muzica vă distrage atenția atunci când sunteți la volan, iar volumul ridicat al sonorului poate să vă afecteze percepția.
10) Fiți cu ochii în patru! Reglați foarte bine oglinzile înainte de plecare – pentru un începător, toate oglinzile retrovizoare sunt extrem de importante. Cu ajutorul lor, șoferii pot vedea poziția celor din spate, intențiile acestora, oglinzile dând indicații asupra manevrelor pe care trebuie să le executați.
Și una dintre cele mai importante obligații ale conducătorilor auto cu o vechime mai mică de un an de la data obținerii permisului de conducere este de a-și monta semnele distinctive ale începătorului (“lămâia galbenă”) pe parbriz în partea din dreapta jos și pe lunetă în partea stângă jos !!! Nu este suficient să aveți semnele de începător în geamuri, acestea nu vă scutesc de a fi atenți și de a încerca să preîntâmpinați eventualele pericole.
Compartimentul Relaţii Publice