12 mai 2024

Un hoţ, din Mărceşti, a furat un telefon din Spitalul Judeţean Dâmboviţa!

jafsp2Protejați-vă bunurile și nu veți deveni victima unui furt!

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au fost sesizați despre furtul unui telefon mobil.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au identificat principalul bănuit în persoana unui tânăr de 19 ani, din Mărcești.

În sarcina acestuia s-a reținut că în cursul aceleiași zile, în timp ce se afla în incinta Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, ar fi sustras un telefon mobil, profitând de neatenția părții vătămate.

Pe numele tânărului, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt, efectuând cercetări în vederea probării întregii activități infracționale a acestuia.

Polițiștii le recomandă cetățenilor să fie vigilenți, să aibă grijă de bunurile lor și să nu le lase nesupravegheate nici măcar pentru o secundă.

viold5Bănuiți de furt, identificați de polițiști

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi de reprezentantul unei societăţi comerciale din localitate, cu privire la faptul că au fost sustrase bunuri din magazin.

În urma verificărilor efectuate, a fost identificată principala bănuită, o femeie de 49 de ani, care, în timp ce se afla în incinta magazinului, ar fi sustras mai multe produse, trecând pe lângă casa de marcat fără să le achite.

De asemenea, un bărbat de 39 de ani, din Valea Lungă, este cercetat de polițiștii Secției nr. 6 Poliție Rurală Moreni după ce ar fi sustras o bicicletă lăsată nesupravegheată în fața unui local de alimentație publică din Ogrea.

În ambele situații, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunii de furt.

Totodată, bunurile sustrase au fost recuperate şi restituite părților vătămate.

violdMandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiști

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Pucioasa au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis pe numele unui bărbat de 38 de ani, din localitate.

Bărbatul a fost condamnat de Tribunalul Dâmbovița la executarea unei pedepse privative de libertate pentru o perioadă de 3 ani pentru comiterea infracțiunii de trafic de minori.

Cel în cauză a fost depus în Penitenciarul de Maximă Siguranță Mărgineni.

Razii ale polițiștilor

Polițiștii de la Serviciul Rutier și cei din Târgoviște, Moreni, Găești, Pucioasa, Fieni și Titu au organizat razii pe teritoriul de competență pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale.

În cadrul raziilor, polițiștii au controlat 578 de autovehicule, au legitimat 790 de persoane și au constatat două infracțiuni, dintre care una la Codul Silvic și una la regimul rutier.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 590 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 119.860 de lei, dintre care 72 la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 10 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, două la Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol și 3 pentru delicte silvice.

De asemenea, au fost aplicate 485 de amenzi pentru încălcarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G. 195/2002 și două pentru desfășurarea ilegală a activității de comerț stradal.

Ca măsură complementară, au fost reținute 3 permise de conducere și au fost retrase 18 certificate de înmatriculare.

De asemenea, a fost confiscată cantitatea de 1.3 mᶟ material lemnos.

violb2Cercetați pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier

Polițiștii rutieri au depistat trei bărbați în timp ce conduceau autoturisme pe raza județului, deși nu posedau permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule ori aveau exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

Pe numele lor au fost întocmite dosare penale pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

COMUNICAT DE PRESĂ

Poliţia dâmboviţeană recomandă tuturor participanţilor la trafic să ţină seama de atenţionarea COD GALBEN de caniculă şi să respecte câteva reguli necesare deplasării în condiţii de siguranţă pe drumurile publice, în această perioadă

Planificaţi-vă, pe cât posibil, deplasările cu autovehiculul în afara intervalului orar 10:00 – 18:00.

Conducătorii auto cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) sunt sfătuiţi să renunţe să conducă autovehicule pe drumurile publice în intervalul menţionat.

În cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării conducătorului auto, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculului să fie efectuată în zone umbrite.

Atunci când, în calitate de pasageri, în autovehicul se regăsesc copii sau bătrâni, este recomandat ca aceştia să fie protejaţi de razele directe ale soarelui. Copiii nu vor fi lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate la soare, iar transportul lor pe distanţe lungi nu se va efectua în vehicule fără posibilităţi de climatizare!

În cazul în care autovehiculul a fost staţionat la soare, înainte de plecarea la drum, porniţi instalaţia de climatizare pentru realizarea unui confort termic necesar conducerii în siguranţă.

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de alcool este incompatibil cu activitatea de şofat, reprezentând una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere.

Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Oboseala la volan este extrem de periculoasă. Este de ajuns o fracţiune de secundă, moment în care pot apărea aţipirea şi, implicit, pierderea controlului vehiculului. De aceea, la primele semne de oboseală (stare de moleşeală, clipire frecventă, înceţoşarea privirii) trebuie să întrerupeţi călătoria şi să parcaţi autovehiculul într-un loc sigur (de preferat o parcare amenajată). Odihniţi-vă până la refacerea totală a capacităţilor psiho – motorii necesare conducerii în siguranţă.

Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, gradul de îmbătrânire şi uzură ale acestora şi ale racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial