joi. sept. 19th, 2024

O imensa coloană de fum a umbrit în această după amiaza comuna Mogoșani.

Fumul negru ce a stârnit panică printre cetățenii din Mogoșani și Mătăsaru deopotrivă, se putea vedea din centrul orașului Găești.

Totul s-a datorat arderii materialelor plastice rezultate din urma dezmembrarilor autoturismelor sau arderii cablurilor ce conțin cupru ori aluminiu. Sute de kilograme de plastic încă se puteau vedea împrăștiate pe câmpul ce desparte satele Mogoșani și Tețcoiu.

Preț de câteva ore, un număr de 16 pompieri au intervenit pentru limitarea pagubelor și stingerea incendiului. În afara de cele 2 echipaje de pompieri aparținând detașamentului Găești, a intervenit și un echipaj de la Titu.

Câmpul ars și resturile de plastic rămase pe alocuri, demonstrează faptul că astfel de incendii nu sunt singulare, ba din contră, chiar un obicei al locului.

Cetățenii din Mogoșani povestesc că a devenit deja obișnuință ca la sfârșit de săptămână să vadă coloane negre de fum, rezultate în urma arderii anvelopelor, materialelor plastice sau a cablurilor.

Vinovați de toate acestea ar fi membrii comunității de romi din apropiere, aceștia adunând cantități enorme de deșeuri pe care le incendiază în vederea recuperării materialelor mai valoroase, ce pot fi vândute la centrele de reciclare pentru câțiva lei pe kilogram.

articol de Liviu Lazăr,

reporter special targovistenews.ro