joi. sept. 19th, 2024

Un dâmboviţean ar fi vrut să vândă ilegal o armă cu potenţial letal. Nu a reuşit însă să îşi ducă planul până la capăt.

Poliţiştii au aflat că individul, de 28 de ani, de fel din Buciumeni, urma să comercializeze arma, aşa că i-au luat urma.

Anchetatorii spun că acesta nu este deţinător legal de armă. Asupra lui a fost găsită şi muniţie – 6 cartuşe.

A fost dus la audieri şi ulterior reţinut.

Bănuit de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, reținut pentru 24 de ore pe bază de ordonanță

La data de 4 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat în flagrant delict, pe raza municipiului Târgoviște, un bărbat de 28 de ani, din comuna Buciumeni, care ar fi încercat să comercializeze un pistol.

Acesta a fost interceptat de polițiști, iar, în urma efectuării controlului corporal, a fost găsit asupra sa un pistol încărcat cu 6 cartușe, armă cu potențial letal supusă autorizării. Bărbatul respectiv nu este deținător legal de arme și muniții.

Cercetările în acest caz au continuat, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște iar, pe parcursul zilei de ieri, față de persoana în cauză a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 5 septembrie a.c., aceasta să fie prezentată magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive. Bănuitul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a precizat IPJ Dâmboviţa.