joi. sept. 19th, 2024

Un bătrân în vârstă de 84 de ani, din satul Oncești, comuna Voinești, a reclamat polițiștilor că a fost bătut de un consătean.

Totul s-ar fi întâmplat după ce omul l-ar fi surprins pe individ în curtea sa și ar fi văzut că îi furase două borcane în care își ținea mai multe monede, în valoare de 20 de lei.

Cel reclamat a fost dus la audieri.

Cercetat de polițiști după ce ar fi încercat să tâlhărească o persoană

La data de 13 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Voinești au fost sesizați de către un bărbat de 84 de ani, din Târgoviște cu privire la faptul că a fost lovit și i-au fost sustrași bani din locuință. Polițiștii s-au deplasat la locuința bărbatului pe care o deține în localitatea Oncești, unde au constatat că apelantul ar fi surprins un vecin, în vârstă de 54 de ani, din localitate, în timp ce ar fi intenționat să părăsească curtea locuinței, având asupra sa două recipiente cu monede, în valoare de 20 de lei.

În acel moment, bărbatul de 54 de ani l-ar fi agresat fizic și ar fi părăsit curtea locuinței, prin escaladarea gardului, fără bani. Victima a fost transportată la spital pentru investigații, fără a rămâne internată.

Polițiștii au continuat cercetările, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, iar bărbatul de 54 de ani a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, pentru tentativă la infracțiunea de tâlhărie calificată.

La data de 14 iunie a.c., acesta a fost prezentat magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive, fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a menționat IPJ Dâmbovița.