27 aprilie 2024

Un bărbat din Cobia ținea pușca departe de ochii polițiștilor! Uite de ce!

www.mariusbuga.ro_images_puscaaAcţiune  a poliţiştilor specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au organizat o acţiune pe linia verificării respectării normelor legale privind regimul armelor şi muniţiilor.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au descoperit la domiciliul unui bărbat de 62 de ani, din Cobia, o puşcă de tir cu aer comprimat, de calibru 4,5 mm.

În urma verificărilor efectuate, a reieşit faptul că acesta nu deţinea documente care să ateste provenienţa legală a armei neletale şi nu era autorizat în acest sens.

Pe numele bărbatului, a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „deţinere sau port fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării”, iar arma descoperită a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, alte două persoane au fost sancţionate contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, fiind dispusă şi măsura anulării dreptului de deţinere a armelor neletale supuse autorizării.

 

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial