28 martie 2024
Un bărbat de 39 de ani, din Azuga, care a plecat, duminică, să alerge, găsit decedat, aseară, atacat de urs

Un bărbat de 39 de ani, din Azuga, care a plecat, duminică, să alerge, găsit decedat, aseară, atacat de urs

Un bărbat de 39 de ani care a plecat, duminică, să alerge şi nu s-a mai întors acasă a fost găsit decedat, luni seară, de echipele de căutare, primele indicii arătând că acesta ar fi fost atacat de un urs, conform Agerpres.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Azuga au fost sesizaţi, luni dimineaţă, de tatăl victimei cu privire la faptul că bărbatul a plecat duminică să alerge şi nu a mai revenit la domiciliu.

În urma acţiunilor de căutare la care au participat zeci de forţe, inclusiv câini de urmă, trupul neînsufleţit al persoanei în vârstă de 39 de ani a fost găsit în zona Limbăşelu.

“Din primele cercetări, există indicii conform căruia bărbatul ar fi fost atacat de un animal sălbatic, cel mai probabil un urs. Trupul neînsufleţit va fi transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei”, precizează IJP.

Alexandru Cornel Crivăț era cunoscător al muntelui şi iubitor de animale sălbatice. Apropiaţii povestesc că bate pădurile de la 10 ani. Obișnuia chiar să ducă hrană pentru urși și căprioare.

În urmă cu o zi, tatăl lui l-a lăsat cu maşina la capătul potecii care duce către Clăbucetul Azugii. De acolo putea să o ia înspre cabana Susai sau să ajungă mai departe, spre staţiunea Cheia.

Elena Crivăț, mama: „A plecat râzând cu taică-său ieri de dimineaţă. Sub nicio formă să fi făcut vreo prostie, are o prietenă, are… Ceva, ori urşii, că vin până în poartă, ori a căzut undeva, şi-a rupt un picior”.

Andrei Pintenaru, ghid montan: „Venea şi într-un picior acasă, nu e un om care să rămână pe munte şi să nu ştie unde se află. Știe fiecare centimetru pătrat”.

Elena Nica, cumnată: „Cred în tăria şi în puterea lui că se va întoarce acasă. Este un sportiv, este curajos, cunoaşte zona foarte bine”.

Tânărul avea telefonul la el, însă în zonă semnalul este slab. Putea totuşi să sune la 112 în caz de nevoie.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial