3 mai 2024
Ultima oră! Cod portocaliu de ploi și vijelii în multe localități din Dâmbovița

Ultima oră! Cod portocaliu de ploi și vijelii în multe localități din Dâmbovița

Avertizare meteorologică nowcasting 🟧 COD PORTOCALIU valabilă astăzi în intervalul 12:50 – 14:00 pentru județul Dâmbovița: Pucioasa, Fieni, Bezdead, Moroeni, Buciumeni, Runcu, Pietroșița, Vulcana-Băi, Vișinești, Moțăieni, Vârfuri, Râu Alb;

În intervalul specificat se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.

Recomandăm cetățenilor să respecte următoarele:

📌 Curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei provenite din precipitații. 📌 În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercați să le traversați prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora. 📌 Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie. 📌 Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime. 📌 Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii. 📌 Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

ℹ️ Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial