17 mai 2024

Uite de ce a rămas Târgoviștea fără apă, mai bine de 15 ore!

apastra„A fost o avarie la o conductă destul de importantă de distribuție din Târgoviște. Nu s-a putut opri apa local și a fost nevoie să se oprească stațiile ca să se poată interveni.

Avaria a fost produsă în urma lucrărilor la PIDU A, la vestitele PIDUuri. Pentru distribuția apei în oraș, aceasta este o conductă importantă. În momentul în care au găsit zona au izolat-o.

În jurul orei 10.00 începuseră să umple bazinele pentru municipiu, dar ulterior și-au dat seama că pe generatoare, undeva pe partea de jos, conducta fiind din azbociment, veche din 1960, avea o fisură, și au fost nevoiți să înlocuiască tot tronsonul.

Cine a produs avaria va suporta cheltuielile.

Sunt foarte multe conducte din azbociment în toată țara care nu au fost înlocuite. În anii 1960, acestea se foloseau în alimentarea cu apă din toate orașele.

Atât că sunt vechi și în momentul în care există o presiune, trafic greu în zona respectivă – cum este la noi, că s-a decopertat și au început să cilindreze – vă dați seama că imediat se fisurează. Periculoase nu sunt.

Recent am citit un studiu în care unii specialiști recomandă folosirea conductelor din azbociment, alții în schimb nu recomandă, mergând pe considerentul că sunt toxice. Atât că în exploatare sunt foarte sensibile și cedează foarte ușor.

Noi, prin programele de investiții, chiar lucrul acesta am încercat să-l facem, să renunțăm la ele și să le înlocuim.

Sunt dese nu numai în Târgoviște. Și investitorii din celelalte orașe ne provoacă zilnic două-trei avarii.

âVă dați seama că este un sistem de câteva sute de kilometri de rețea care are și el o inerție. Nu poți să te joci cu el, să-l oprești, să-l deschizi și iar să-l pornești.

Este foarte complicată problema aceasta, din cauza acestor lucrări care sunt făcute cu tot felul de constructori care habar nu au ce fac…

Parcă au lucrat numai în pădure. Când îi bagi în oraș, rup tot”, a precizat Ion Țuțuianu, directorul tehnic al Companiei de Apă Târgoviște.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial