Judecatoarea Maria David a fost arestata preventiv pentru 29 de zile, instanta suprema admitand, miercuri, cererea procurorilor anticoruptie in dosarul in care aceasta este acuzata de trafic de influenta.
Decizia de arestare preventiva a judecatoarei Maria David, de la Sectia Civila a instantei supreme, a fost contestata pe loc de avocatul acesteia, dosarul urmand sa se judece la completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Inainte de pronuntarea deciziei, judecatoarea Maria David a fost dusa la o ambulanta care a venit la instanta suprema pentru a-i acorda ingrijiri medicale. Ambulanta a fost solicitata la instanta suprema intrucat judecatoarea a acuzat tulburari de ritm cardiac.
Judecatoarei Maria David i s-a facut rau la instanta suprema in timpul judecarii cererii procurorilor de arestare preventiva a acesteia pentru trafic de influenta. Avocatul Mariei David a declarat, la finalul sedintei de judecata, ca nu ar exista nicio proba directa impotriva judecatoarei, ci dimpotriva exista o inregistrare audio-video din care rezulta ca magistratului i se ofera o suma de bani, dar aceasta refuza.
Procurorii anticoruptie au retinut-o, marti, pe judecatoarea Maria David, de la instanta suprema, care ar fi pretins 200.000 de euro de la o persoana pentru a interveni pe langa fostii sai colegi de la Curtea de Apel Ploiesti sa admita o contestatie pentru anularea unei condamnari.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) fac cercetari in cazul Mariei David, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia Civila, pentru doua infractiuni de trafic de influenta. David a fost judecator in Targoviste, apoi a promovat la Curtea de Apel Ploiesti, iar din 2009 era magistrat la instanta suprema.
Potrivit DNA, in perioada noiembrie – decembrie 2009, judecatoarea Maria David a pretins si primit de la un denuntator, in trei transe, prin intermediar, suma de 200.000 euro. In schimbul banilor, Maria David a promis ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea unui dosar al Curtii de Apel Ploiesti, astfel incat acestia sa admita o contestatie in anulare, sa desfiinteze hotararea initiala de condamnare a denuntatorului si sa pronunte o hotarare de achitare a acestuia.