24 aprilie 2024
Uite cât de BETON arată Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte!

Uite cât de BETON arată Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte!

Centrul de Imagistică din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte a fost conceput după modelul celebrului Spital AKH din Viena şi este împărţit în compartimentul de rezonanţă magnetică şi cel de tomografie computerizată.

Computerul tomograf dispune de 64 de slideuri ceea ce înseamnă pentru pacient timp redus de investigaţie şi, implicit, o iradiere de mai mică intensitate. Tot personalul medical care va lucra cu această nouă aparatură a fost specializat la Spitalul AKH din Viena.

Directorul Direcţiei de Politici Publice şi Asistenţă Medicală din cadrul Ministerului Sănătăţii, dr. Călin Alexandru a subliniat faptul că realizarea acestor investiţii se datorează, în mare parte, implicării autorităţilor administraţiei locale:

” Ceea ce vedeţi în momentul de faţă, aici, la Spitalul Judeţean, este un exemplu de succes al modului în care politica de descentralizare administrativă a sectorului de sănătate poate să creeze lucruri extraordinare.

Este un exemplu în care eforturile autorităţilor administrative judeţene, împreună cu finanţările structurale europene şi cu finanţările şi investiţiile Ministerului Sănătăţii, s-au combinat într-o formulă din care rezultă un spital la cel mai înalt standard european.

Ministerul Sănătăţii a avut o colaborare foarte bună cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, cu conducerea Spitalului din Târgovişte, reuşind să aplice măsurile de reorganizare administrativă într-un mod pentru care nu pot decât să îi felicit”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial