vin. dec. 27th, 2024

www.mariusbuga.ro_images_dichiuCOMUNICAT DE PRESĂ

Marţi, 23 august 2016, Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a efectuat o vizită de lucru la obiectivele de investiţii din Judeţul Dâmboviţa privind stadiul de realizare a lucrărilor de reabilitare şi modernizare a infrastructurii.

Preşedintele Adrian Ţuţuianu a fost prezent în partea de nord a judeţului, vizita de lucru începând la obiectivele de investiţii aflate în zona montană Dichiu – Piatra Arsă – Zănoaga – Cheile Tătarului – Salvamont, derulate prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în baza OUG 28/2013. În acest sens, au fost verificate cele trei sectoare de drum aflate în lucru pe DJ 713 şi DJ 714.

Reabilitarea DJ 713, pe sectorul Sinaia (DN 71) – Cabana Cuibul Dorului – Şaua Dichiului – Cabana Babele, km 0+000 – 16+000, este un proiect realizat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa în asociere cu Consiliul Judeţean Prahova. Drumul are o lungime de 16 km, din care 14,60 km sunt asfaltaţi cu două straturi de asfalt. Valoarea totală a investiţiei este de 50.812.753 lei, din care suma de 31.666.507 lei revine Consiliului Judeţean Dâmboviţa, această valoare fiind achitată integral. Preşedintele Adrian Ţuţuianu a aunţat intenţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa de a deschide drumul circulaţiei publice pe toată durata anului, existând demersuri în curs de analiză şi realizare cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova.

Drumul de legătură DJ 713 Dichiu – DJ 714 Zănoaga are o lungime de 3,093 km, din care 2,950 km cu strat de bază asfalt şi 1,4 km cu strat de uzură. Valoarea totală a investiţiei este de 4.556.442 lei, lucrările aflându-se în faze avansate de execuţie.

Ultimul dintre drumurile amintite vizează modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriu – Moroieni – Peştera, pe sectorul Dichiu – Bolboci – Peştera, o investiţie în valoare de 10.770.542 lei. Sectorul în cauză are o lungime de 7,951 km, din care au fost asfaltaţi, cu primul strat de asfalt, 6,75 km.

Proiectele mai sus amintite prevăd lucrări de modernizare aferente structurilor de drum, şanţuri şi rigole betonate, ziduri de sprijin, podeţe tubulare sau lucrări privind siguranţa circulaţiei.

Preşedintele Adrian Ţuţuianu a solicitat constructorilor prezenţi la întâlnire seriozitate şi o bună mobilizare în vederea finalizării lucrărilor şi a punerii în funcţiune a obiectivelor de investiţii din zona montană până la începutul lunii octombrie, cel târziu.

Vizita de lucru a continuat în comunele Moroeni şi Pietroşiţa în vederea verificării lucrărilor de asfaltare a drumurilor locale din comuna Moroeni – str. Glava, Jud.Dâmboviţa, a lucrărilor de refacere şi modernizare atât a sediului primăriei Pietroţişa, cât şi a aşezământului cultural Pietroşiţa.

Proiectul privind modernizarea drumurilor locale din comuna Moroeni, derulat pe o lungime de 1,6 km, se realizează în asociere de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa cu UAT Moroeni, valoarea totală a investiţiei fiind de 1.377.984 lei (CJD – 50% şi UAT Moroeni – 50%). Lucrările se află în derulare. Au fost finalizate lucrările de fundaţie şi terasamente urmând a se aşterne primul strat de asfalt.

Lucrările privind reabilitarea, extinderea, modernizarea şi dotarea sediului Primăriei Pietroşiţa sunt în curs de desfăşurare, obiectivul fiind finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală aprobat prin OUG 28/2013. Valoarea totală a investiţiei este de 1.273.350 lei. Stadiul fizic al lucrărilor este de 20%, termenul de finalizare fiind prevăzut pentru finalul anului 2016. Referitor la proiectul de modernizare al căminului cultural din Pietroşiţa, obiectiv în valoare totală de 1.176.923 lei, finanţat prin Compania Naţională de Investiţii, Preşedintele Adrian Ţuţuianu şi-a exprimat nemulţumirea faţă de întârzierea lucrărilor, solicitându-le contractanţilor să intervină în vederea derulării eficiente a investiţiei.

Vizita de lucru s-a încheiat prin verificarea stadiului lucrărilor la podul peste râul Ialomiţa, pe DJ 712, pod amplasat la graniţa comunei Brăneşti cu oraşul Pucioasa. Preşedintele Adrian Ţuţuianu a precizat că există două categorii de lucrări: o lucrare a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, de punere în siguranţă a podului de pe drumul judeţean, şi o lucrare a Administraţiei Naţionale Apele Române. Lucrarea Consiliului Judeţean costă aproximativ 500.000 lei şi reprezintă doar prima etapă, urmând ca anul viitor să fie iniţiate alte lucrări de refacere, în special calea de rulare, trotuare şi balustrade. Lucrarea Administraţiei Naţionale Apele Române costă aproximativ 1.000.000 lei. Ambele investiţii vor fi finalizate anul acesta.

Alături de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, la vizita de lucru au mai participat reprezentantul Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Direcţia Generală Infrastructură Locală, Vasile Dinu, precum şi reprezentanţii unităţilor administrativ – teritoriale anterior amintite

 

 

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Dâmboviţa