20 aprilie 2024

Ţuţuianu, supărat foc pe salariaţii de la Achiziţii! “Nu ştiu carte!” Ce probleme sunt la Curtea Domnească

www.mariusbuga.ro_images_cdom2„Sunt câteva probleme legate de cadastru la ruinele de acolo. Eu personal cred că este un exces de zel, în primul rând asupra modului cum s-a realizat grila de evaluare. Sperăm ca, în etapa următoare, acest lucru să se lămurească. De asemenea, şi la proiectul privind Şcoala de Cavalerie sunt lucruri care suscită nişte clarificări, completări pe care grila noastră de evaluare administrativă şi de eligibilitate nu le permite. Există o grilă unde ai două rubrici, da sau nu.

Deci nu există şi o parte în care să completăm şi să spunem că situaţiile din practică nu sunt numai albe sau negre. Sperăm ca în perioada următoare, să se rezolve şi acest lucru, iar proiectul să fie redepus şi să treacă de această etapă. De asemenea, mai avem Biserica «Adormirea Maicii Domnului» din Potlogi (sat Pitaru), un proiect de 7.600.000 euro, care este admis pentru evaluarea tehnico financiară şi nu în ultimul rând Biserica din Lemn «Cuvioasa Paraschiva» din Vârtop (comuna Cândeşti), un proiect în valoare de 10.000.000 de lei, care, de asemenea, va intra în evaluarea tehnico financiară.

Până în momentul de faţă, aceste proiecte (inclusiv cele care au fost respinse într-o primă etapă, dar care au posibilitatea să fie redepuse) însumează peste 54.000.000 lei, ceea ce înseamnă 13-14 milioane de euro, dintr-un total de 36 milioane de euro alocate Regiunii Sud Muntenia. Deci aproape de jumătate din fonduri sunt vizate de proiectele din judeţul Dâmboviţa”, a declarat Liviu Muşat, directorul ADR Sud Muntenia.

„Este vorba de regenerarea urbană în localităţile nu numai reşedinţe de judeţ sau municipii, ci şi oraşe unde se pot reface sau repune în circuitul urbanistic – edilitar foste zone industriale dezafectate, aşa – zisele pârloage (zone urâte). Nu avem aplicaţii, dar sperăm că vor veni până la sfârşitul perioadei de depunere. Mai este şi Axa 6 «Drumuri» unde există posibilitatea reconsiderării priorităţilor stabilite iniţial de fiecare regiune.

Va fi de discutat dacă toate judeţele vor să-şi reconsidere priorităţile iniţiale sau dacă doar o parte şi bineînţeles ce vom face în acest caz? Din discuţiile pe care le-am avut la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, rezultă că proiectul este într-o fază avansată de realizare. Mai există câteva puncte care trebuie lămurite.

Dacă nu putem la nivel de Agenţie, atunci vom apela la Autoritatea de Management, astfel încât, în momentul în care va fi depus, să existe cât mai puţine posibilităţi de a apărea surprize negative”, a mai spus Muşat.

„Sunt nişte funcţionari, de la Achiziţii Publice, care nu au pregătit exact cum trebuie proiectul. Documentaţia are o fază de conformitate administrativă, o depui pe SEAP, dacă este în regulă, ţi-o promovează mai departe, dacă nu, ţi-o întoarce înapoi. Deci, le-a dat ceva de îndreptat în această chestiune, aşa cum se întâmplă şi pe la CJD.

Credeţi că degeaba mi-a venit mie, aşa, într-o dimineaţă, să fac cursuri?! Am constatat că nu ştiu carte, că blochează… Aşa s-a întâmplat şi la Primăria Târgovişte, unde au întârziat nepermis de mult întocmirea caietului de sarcini…

Apoi, vedeţi, apare neconformitatea, ţi-l dă înapoi, intri din nou în proces, pentru că sunt sute de proceduri care aşteaptă şi până te ia în studiu şi în analiză mai trece o lună. Şi apoi pe cine se decontează? Pe omul politic. Legat de proiectele noastre, vă pot spune că depunem proiectul pe DJ 720 Moreni – Târgovişte – Niculeşti. Redepunem proiectul de la Curtea Domnească, unde discuţia este următoarea: lângă Turnul Chindiei există nişte ruine pentru ca a fost necesar să facem intabularea. Legat de Şcoala de Cavalerie, avem discuţia cu apartamentele şi cu Centrul ISU.

Spunea dl Muşat că dacă e alb sau negru, adică dacă ai sau nu proprietatea. Noi avem proprietate pe teren, numai că hotărârea de guvern spune aşa «terenul revine de prim drept în proprietatea MAI şi în domeniul public al statului», dacă noi nu ne îndeplinim cele două obligaţii. Şi atunci am luat măsura de a finaliza încheierea contractului şi pentru celelalte 3 apartamente, care nu sunt finalizate, care vor fi predate în luna decembrie, deci mai devreme decât am stabilit, şi am convenit cu constructorul că plătim în luna aprilie 2017. În al doilea rând, încerc să termin Centrul ISU în luna decembrie.

Nu întâmplător am fixat data de 1 decembrie, am vrut să arăt că proprietatea este în regulă şi că nu există niciun risc ca terenul să revină în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Afacerilor Interne”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial