24 februarie 2024
Ţuţuianu, la un pas să ajungă în stradă! Cine şi de ce îi vrea biroul din Consiliul judeţean

Ţuţuianu, la un pas să ajungă în stradă! Cine şi de ce îi vrea biroul din Consiliul judeţean

tutu-pro-ro„M-am trezit cu o adresă semnată de domnul Oprea, președintele Consiliului Județean, prin care îmi cere să predau în termen de 15 zile spațiul atribuit la etajul 1, camera 9, din incinta Consiliului Județean, cu destinația de sediu al Cabinetului parlamentar. Motivația invocată este aceea că Consiliul Județean a descoperit brusc că nu are spațiu suficient și că mai sunt și alți parlamentari, probabil Rovana Plumb, care ar avea nevoie de spații.

Sigur că este greu de înțeles, bagi pe unul și scoți pe altul… Au fost foarte generoși cu mine și mi-au spus să mă mut la etajul 5, în biroul doamnei Oana Vlăducă, că putem sta doi în 11 metri pătrați… Putem să facem și asta, dar este un abuz care ține de un mod securistic, jegos, de manifestare în viața publică care îmi aduce aminte de abuzurile Partidului Democrat Liberal. I-am răspuns domnului Oprea foarte rapid, că eram nervos, și i-am spus pe de-o parte că utilizez acest spațiu în baza unui contract de închiriere și prestări servicii care este valabil la data acestei adrese, în al doilea rând că am achitat chiria și cheltuielile aferente la zi, în prima sau a doua zi, de fiecare dată, după ce am primit factura…

Al treilea lucru, i-am adus aminte că potrivit Legii privind statutul deputaților și senatorilor autoritățile administrației publice locale au obligația să asigure spațiile necesare funcționării cabinetelor parlamentare. I-am făcut trimitere și la contractul de închiriere și i-am spus foarte clar că nu ne încadrăm în niciuna din situațiile prevăzute de contract, acolo spune că prin acordul părților sau dacă nu-ți plătești chiria, utilitățile… Și, în sfârșit, i-am spus că acest demers reprezintă un atac politic inacceptabil la adresa unui senator din opoziție, atac care nu mă surprinde cunoscând lipsa de caracter a inițiatorilor acestui demers.

Finalul a fost că i-am spus că nu dau curs acestei solicitări, aștept să văd care sunt demersurile legale pe care le vor face… Sper să mă și evacueze, ca să fie și mai frumos… Îl anunț de acum și pe Oprea și pe Rovana Pauker Plumb că-mi voi deschide un birou parlamentar în fața clădirii Consiliului Județean. Am să pun o masă și o umbrelă, că e soare și sper că e o vară frumoasă, o să iau o umbrelă cu o textură mai groasă ca să reziste la ploaie și voi face ceea ce trebuie… O să-mi fac un birou în centrul orașului și sunt convins că gestul meu va fi foarte apreciat de cetățenii din județ”, a declarat senatorul Adrian Țuțuianu.

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public și modul subiectiv de prezentare a situației referitoare la spațiile puse la dispoziție de către Consiliul Județean Dâmbovița (CJD) pentru funcționarea unor cabinete parlamentare, facem următoarele precizări:

Solicitarea de eliberare a spațiului deținut de biroul senatorial situat la etajul 1 al clădirii CJD a avut ca fundament atât spațiile insuficiente de lucru necesare aparatului propriu al Consiliului Județean Dâmbovița, cât și solicitările formulate de alți membri ai Parlamentului României, în vederea punerii la dispoziție de birouri pentru înființarea de cabinete parlamentare.

Spațiul în cauză are o suprafață mult mai mare decât suprafețele repartizate celorlalți parlamentari, acestora fiindu-le atribuite cote-părți ½ (câte două persoane în birouri de maximum 15 m2).

Consiliul Județean Dâmbovița a transmis către cabinetul parlamentar situat la etajul 1 disponibilitatea de a-i pune la dispoziție cotă-parte dintr-un birou situat la etajul 5 al clădirii CJD, deținut de un alt parlamentar din cadrul aceleiași formațiuni politice.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial