1 mai 2024
Turiştii aventuroşi continuă să le dea bătăi de cap jandarmilor montani dâmboviţeni

Turiştii aventuroşi continuă să le dea bătăi de cap jandarmilor montani dâmboviţeni

Doi turişti care se aflau în dificultate în Platoul Montan Bucegi au fost sprijiniţi de jandarmii montani.

În urma unei solicitări telefonice un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Ordine Publică Montan Peştera a intervenit în zona Cheile Tătarului, din Masivul Montan Bucegi pentru sprijinirea unor persoane care, în timp ce se aflau în drumeţie nu au mai putut continua deplasarea din cauza epuizării fizice şi a echipamentului inadecvat.

În urma intervenţiei jandarmilor montani cei 2 turişti au fost sprijiniţi să ajungă în siguranţă la o cabană din zonă, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

*** Turiştii aflaţi în dificultate în zona Platoului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul de telefon 0749034639 sau numărul unic de urgenţă “112” pentru a obţine sprijinul imediat al jandarmilor montani.

Totodată, pentru evitarea situaţiilor nedorite, Jandarmeria Montană recomandă cetăţenilor să ţină cont de următoarele:

– să se informeze asupra itinerariului propus, gradului de dificultate şi condiţiile climaterice locale; – să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeţii;

– să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac şi trusă de prim ajutor, sac de dormit; – să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu;

– să nu pornească pe un traseu după consumarea băuturilor alcoolice; – să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL AL IJJ DÂMBOVIŢA

Un bărbat care intenţiona să sustragă conductă metalică de pe raza localităţii Raciu a fost depistat de jandarmii dâmboviţeni.

În noaptea de 1/2 august a.c., un echipaj din cadrul Jandarmeriei Dâmboviţa care acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale pe raza localităţii Raciu, sat Siliştea, a surprins, în zona împădurită din localitate o persoană în timp ce tăia cu ajutorul unui motoferăstrău o conductă metalică aparţinând unei societăţi comerciale.

În urma aplicării măsurilor legale s-a stabilit că A. Daniel în vârstă de 40 ani, a debitat 4 bucăţi dintr-un tronson de conductă metalică, aflată în conservare, lungimea totală a acesteia fiind de aproximativ 40 metri. Bărbatul intenţiona să valorifice materialul feros la un centru de colectare a materialelor feroase.

*** Jandarmii au întocmit persoanei în cauză actele de constatare, aceasta fiind susceptibilă de săvârşirea infracţiunii de tentativă de furt calificat, actele fiind înaintate structurii abilitate pentru finalizarea cercetărilor.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL AL IJJ DÂMBOVIŢA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial