26 aprilie 2024
Turist rătăcit în Munţii Bucegi! Jandarmii montani dâmboviţeni i-au sărit în ajutor!

Turist rătăcit în Munţii Bucegi! Jandarmii montani dâmboviţeni i-au sărit în ajutor!

Postul de Jandarmi Montan  Pe&_537;teraUn turist care s-a rătăcit în Masivul Bucegi, a fost sprijinit de jandarmii montani.

Sâmbătă, 18 octombrie a.c., în urma unui apel telefonic un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Ordine Publică Peștera, a plecat în căutarea unei persoane care s-a rătăcit în Masivul Montan Bucegi.

Bărbatul în vârstă de 33 ani, din comuna Borcea, județul Călărași plecase din zona Peștera, pe un traseu montan din Munții Bucegi intenționând să ajungă în zona “Babele”. La un moment dat, din cauza epuizării fizice și a condițiilor meteorologice nefavorabile (ploaie și ceață) turistul a rătăcit traseul practicat solicitând astfel sprijinul jandarmilor montani.

În urma acțiunii de căutare, bărbatul a fost găsit de către salvatorii montani în punctul „Săritoare” din Masivul Bucegi, de unde a fost preluat și condus în siguranță până la Peștera, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol.

***

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă 112” sau numerele de telefon 0749.034639 / 0749.058037 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

  

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

AL I.J.J. DÂMBOVIŢA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial