lun. sept. 16th, 2024

Festivalul-concurs național de artă dramatică “Spiritul lui Caragiale”, desfășurat zilele acestea la Năvodari, a adus o nouă recunoaștere pentru trupa de teatru din Gura Foii, “Trupa de la țară”.

Trupa pregătită de doamna profesoara Gabriela Moraru s-a prezentat cu doua piese, “Panorame” adaptare după piesele lui Caragiale, cu care a câștigat premiul întâi și Marele Trofeu, și piesa Kinderland, adaptate după Liliana Corobca, cu care a câștigat premiul special.

Pentru interpretarea sa din piesa Panorame, Nicolas Dumitru a primit premiul special de interpretare. Iată că, în ciuda faptului reprezentat de ultratehnologizarea societății actuale, tinerii reușesc sa găsească plăcerea în lucruri simple, precum jocul actoricesc.

Fără să fi avut un istoric impresionant în spate în privința artei teatrale, comuna Gura Foii s-a impus destul de repede, devenind un reper în lumea trupelor gimnaziale de teatru.

Concursurile locale, județene, regionale și chiar naționale, au adus confirmarea valorii trupei formate din elevii Școlii Gimnaziale din Gura Foii, iar fiecare nouă reprezentație le-a adus micilor actori nu doar emoțiile inerente, ci și câte un trofeu în palmares.

Ne mândrim cu ei și așteptăm să-i revedem pe scena căminului cultural din Bumbuia- Gura Foii, casa celor care se încumetă să se facă auziți pe scenele naționale, “Trupa de la țară” .

Felicitări, copii!

articol de Liviu Lazăr,

reporter special targovistenews.ro