16 aprilie 2024

„TRUCK&BUS”, în Dâmboviţa! Transportatorii, la control!

www.mariusbuga.ro_images_microbuzTransportul de persoane şi de marfă, în atenţia poliţiştilor dâmboviţeni

În perioada 09-15 februarie a.c., sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R, poliţiştii dâmboviţeni desfăşoară acţiunea „TRUCK&BUS”, pentru verificarea legalităţii transportului public de persoane şi de mărfuri, în conformitate cu Planul de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Acţiunea vizează prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi de mărfuri.

În prima zi de acţiune, poliţiştii dâmboviţeni au verificat 261 de autovehicule destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, precum şi cele destinate transportului de marfă, cu masa totală autorizată mai mare de 3,5 tone .

Ca urmare a neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 104 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 47 500 de lei, din care 51 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

7 conducători auto au fost sancţionaţi ca urmare a nerespectării prevederilor H.G 69/2012, iar alţi 3 pentru încălcarea legislaţiei privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România.

Totodată, 7 şoferi au fost amendaţi pentru nerespectarea regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.

Ca şi măsură complementară, poliţiştii au reţinut 7 permise de conducere şi au retras 2 certificate de înmatriculare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial