29 martie 2024

Tragedia de la Cobia – Primele declaraţii ale martorilor care au găsit tatăl şi fiul fără viaţă

trac7Dublă tragedie, miercuri dimineaţa, într-o familie din judeţul Dâmboviţa.

Un tânăr de 27 de ani şi un băieţel de numai o lună şi jumătate au fost găsiţi morţi în dormitorul casei. Alături, în agonie, era soţia bărbatului.

trac3Cel mai probabil, spun anchetatorii, cei trei s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Peste două săptămâni, tânăra familie se pregătea să îşi boteze copilul.

Familia se încălzea cu o sobă cu lemne, povestesc apropiaţii. trac6Dimineaţa, pentru că bărbatul nu s-a mai prezentat la locul de muncă, la o firmă de termopane, tatăl lui şi un coleg au venit acasă să vadă ce s-a întâmplat. Aşa au descoperit tragedia.

trac1Gheorghe Maricescu-colegul de muncă: “I-am găsit pe toţi 3 în pat, el şi copilul nu mai respirau, erau reci. Pe mamă am tras-o afară, am pus-o pe o pătură.”

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de la ambulanţă. Din nefericire, pentru tatăl copilului şi pentru bebeluş nu s-a mai putut face nimic

trac5Eugen Dragomirescu-asistent medical ambulanţa Găeşti: “Un copil decedat, soţul e decedat în casă, doamna este în comă, respira totuşi, încercam să o resuscităm, să o salvăm”.

Cei doi tineri erau împreună de aproape doi ani. Formau o familie fericită, mai cu seamă că aduseseră pe lume copilul de care se bucurau nespus, povestesc prietenii lor. Dimineaţa totul s-a transformat în coşmar.

Cei care au intrat în locuinţa povestesc că acolo mirosea a fum şi cred că bărbatul şi fiul lui au murit în timpul nopţii, în somn.

tracCornel Atanasiu-medicul de familie al victimelor: “Probabil o intoxicaţie cu monoxid de carbon, uşi de termopan, geam de termopan. În casa miroase a fum, erau decedaţi probabil din cursul nopţii”.

Vestea morţii tânărului şi a bebeluşului a şocat toată suflarea satului.

trac4Gheorghe Săvulescu-preotul satului:Ei se pregăteau de botez, să boteze copilul a doua săptămână după Paşti. O tagedie”.

În stare critică, mama bebeluşului a fost transportată la spital şi se afla în secţia de terapie intensivă. Criminaliştii au ajuns la faţa locului şi au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat acolo.

Se aşteaptă şi rezultatul autopsiei pentru a se afla cauza morţii tatălui şi fiului său.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial