5 mai 2024

Trafic de jucători sau şmecherii din fotbalul dâmboviţean?

❚ Utchim Găești vrea să ia trei jucători de la Petrolul Târgoviște, dacă se poate gratis sau la un preț derizoriu ❚ Fotbaliștii vor să se reamatorizeze, să redevină imediat profesioniști, în speranța că grila de promovare nu poate fi susținută prin documente justificative sau că este mai mică decât cea de formare ❚ „Ori ne înaintează o ofertă de preț corectă, care poate fi negociabilă, ori ne judecăm și îi câștig sigur”, sună avertismentul lui Remus Gâlmencea către oficialii găeșteni

Fotbalul dâmbovițean continuă să ofere subiecte din cele mai solicitante, în sensul că e greu de crezut că oficialii echipelor dâmbovițene stăpânesc noțiuni de regulament așa de încâlcite. Sunt tot mai multe voci care spun că în interiorul AJF Dâmbovița există „cârtițe” care vând informații, pentru a interpreta apoi regulamentul în interesul echipelor care „cotizează”.

Un astfel de caz se consumă în această perioadă, ținta fiind transferul de la Petrolul Târgoviște la Utchim Găești a trei jucători, dacă se poate gratis. Speța a ajuns pe masa Comisiei pentru Statutul Jucătorului și va fi interesant de urmărit pe tot parcursul ei, dar și de aflat rezultatul final. Dacă în cazul lui Zaharia, prezent la judecarea cazului, a fost declarat jucător amator, la Bratu și Diță s-au acordat termene noi.

Săracul fotbal bogat

Pentru a nu plăti către Petrolul Târgoviște grila de formare a jucătorilor, care poate depăși suma de 10.000 de lei, cei de la Găești încearcă să-i rupă gratis sau chiar la un preț mai mic. Cum fotbaliștii au fost de acord să facă pasul către echipa lui „Griguță”, unde poate că au condiții superioare, s-a trecut la următoarea fază, de reamatorizare. Odată ajunși aici, se pot legitima ca amatori doar la un club de nivel inferior, foarte probabil la Cobia, în Seria Onoare.

Din acest moment, vor fi aduși la Găești, în Liga a 4-a, iar regulamentul spune că, dacă redevin profesioniști în maxim 30 de luni, clubul care i-a preluat în aceste condiții trebuie să achite către Petrolul o grilă de promovare. Atenție, nu grilă de formare, cum este în cazul lui Chircă, jucător profesionist liber de contract, dar care nu a solicitat să devină amator. Aici este clar, dacă Utchim îl transferă, adică un club de Liga a 4-a, trebuie să plătească 400 de lei pentru fiecare an petrecut de fotbalist la Petrolul. În concluzie, Găeștiul speră ca petroliștii să nu mai solicite grilă de promovare pentru cei trei (Zaharia, Bratu și Diță) ori că aceasta va fi mai mică decât cea de formare.

Mai există și varianta ca târgoviștenii să nu contabilizeze toate aceste cheltuieli, adică să nu dețină documentele justificative, o slăbiciune de care speră să profite formația din orașul frigiderelor. Interesant este că jucătorii nu au voie să revină la nivelul inițial ca amatori mai devreme de doi ani, tocmai de aceea se apelează la varianta fotbaliștilor profesioniști.

„În fotbalul dâmbovițean sunt persoane care profită de pe urma echipelor amărâte”

În ciuda strategiei ticluită de oficialii găeșteni, consiliați evident de un specialist, antrenorul celor de la Petrolul este convins că se vor primi bani pe acești fotbaliști, care se pregătesc deja cu Utchim Găești. „Eu i-am transmis clar lui Griguță, ori ne înaintează o ofertă de preț corectă pentru toți, ori ne judecăm și pace. În mod normal ar trebui să primim în jur de 3.000-4.000 de lei pentru fiecare dintre jucători, însă suntem dispuși să negociem și să lăsăm din preț până la 60- 70%. Dacă nu vor, să-i relegitimeze ca profesioniști și să ne achite grila de promovare. Avem state, acte, contabilitatea noastră e bine pusă la punct, deci bani vom primi sigur.

Vă spun că îi câștig 100%. Altceva mă deranjează, că sunt în fotbalul ăsta tot felul de persoane, care nu fac altceva decât să profite de pe urma echipelor amărâte, pentru a face jocurile celor cu bani. Ar fi cazul să se cam lase și să ne lase și pe noi să ne vedem de fotbal”, s-a exprimat Remus Gâlmencea, care nu renunță nici la cei 5.000 de lei, reprezentând ultima rată din transferul lui Cristi Cherchez la FCM Târgoviște. „Am vorbit cu președintele nostru, vom înainta o nouă solicitare către Comisie și, dacă nu ne vom primi banii, să nu îi mai programeze la Liga a 3-a sau pe unde mai joacă ei”.

Costin Mihai

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial