2 mai 2024

Titu: Pensionara țepuită a ajuns în atenția polițiștilor!

pacalitaCOMUNICAT DE PRESĂ

 Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa informează cetăţenii:

Atenţie la metodele de înşelăciune prin telefon!

În ziua de 14 octombrie a.c., poliţiştii din Titu au fost sesizaţi de o femeie, de 64 de ani, din localitate, cu privire la faptul că a fost înşelată de o persoană necunoscută cu suma de 15.000 de lei.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că partea vătămată a fost contactată telefonic de o persoană necunoscută, care s-a recomandat a fi reprezentantul unei companii de telecomunicaţii şi i-a adus la cunoştinţă că a câştigat 12.000 de euro.

Totodată, pentru a intra în posesia acelui premiu, femeii i s-a solicitat să depună într-un cont 15.000 de lei.

În ciuda faptului că angajatele băncii i-au atras atenţia persoanei vătămate asupra suspiciunii „premiului”, femeia a urmat indicaţiile primite prin telefon, ulterior dându-şi seama că a fost înşelată.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru identificarea autorilor, precum şi pentru recuperarea prejudiciului.

 

Pentru a nu deveni victime ale acestor infracţiuni, poliţiştii dâmboviţeni vă recomandă:

 

– nu luaţi în considerare eventualele apeluri/mesaje prin care vi se comunică că aţi fost desemnat câştigător al vreunui premiu, mai ales dacă nu aţi participat la un astfel de concurs.

 

– nu daţi curs cererilor de a vira sume de bani sau de a încărca cartele telefonice, pentru că riscaţi să vă creaţi un prejudiciu bănesc.

 

– nu achitaţi niciodată în avans sume de bani pentru ridicarea unor premii. Plata impozitelor sau a altor taxe se realizează numai după încasarea premiilor.

 

– nu trimiteţi date personale sau copii după cartea de identitate, cărţi de credit sau de debit, prin e-mail sau fax.

 

– nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon, dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi.

 

– fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător – este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.

 

– anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a vă acorda sprijin.

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial