26 aprilie 2024
Titu, oraș european! Ce proiecte îndrăznețe sunt pe masa primăriei!

Titu, oraș european! Ce proiecte îndrăznețe sunt pe masa primăriei!

IMG_2157Orasul Titu se schimbă în bine de la o lună la alta! Administratia locala nu bate pasul pe loc si pregateste numeroase proiecte pentru a dezvolta zona.

Primarul Traian Niculae, alaturi de echipa sa si de consilierii locali, au depus mai multe proiecte de investitii la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in cadrul noului Program De Dezvoltare Locala (PNDL 2017) :

  1. IMG_1790”Construire strazi in zona Titu Nou” – valoare proiect 6,89 mil. Lei (proiect depus initial la minister inca din anul 2015)
  2. „Reabilitare strazi oras Titu etapa III ” (zona Atarnati: str. George Enescu, str. Inclinata, Linistii, Regiei, Libertatii, Nicolae Balcescu), valoare proiect 5,7 mil. lei (proiect depus initial la minister inca din anul 2015)
  3. ”Modernizare DC 42 DN7 – Halta Boteni 3,85 km”  – valoare proiect 2,47 mil. Lei (proiect depus initial la minister inca din anul 2015)
  4. IMG_2180”Eficientizarea energetica a iluminatului public in orasul Titu, jud. Dambovita”  – reabilitare totala a 1102 stalpi existenti si echiparea lor cu corpuri de iluminat LED moderne, reamplasare cablaje in subteran, extindere retea iluminat public cu 143 stalpi – valoare proiect 14,4 mil. Lei
  5. IMG_2195”Modernizarea/dotarea Scolii Gimnaziale Nr. 2 Titu Targ pentru obtinerea autorizatiei de functionare PSI” – corp scoala si sala de sport, dotari: detectoare de fum, echipamente de control si semnalizare, hidranti, amenajari cai de evacuare la incendiu, echipamente si mobilier specific didactic si de laborator, alte echipamente pentru obtinere autorizatie de functionare. – valoare proiect 569000 lei
  6. ”Modernizarea/dotarea Liceului Teoretic I.C. Vissarion pentru obtinerea autorizatiei de functionare PSI” – corpuri atelier, sala de festivitati, internat fete, internat baieti– valoare proiect 1,35 mil. lei
  7. ”Modernizarea/dotarea Liceului Goga Ionescu pentru obtinerea autorizatiei de functionare PSI” – corpuri scoala, internat, sala de sport– valoare proiect 1,35 mil. Lei

Primaria a depus proiecte care vor fi realizate din fonduri europene si care, in momentul de fata, sunt in curs de evaluare :

–         prin Programul Operational Regional (POR 2014-2020) – Extindere Parc Titu cu 3,02 ha (valoare proiect aprox. 2 mil de euro)

–         prin Programul Operational Capital Uman (POCU 2014-2020) – „Viitorul e mai aproape de scoala” – are ca obiectiv reducerea abandonului scolar prin dotari scoli si licee orasul Titu, programe educationale, tabere, burse, sprijin material pentru elevi, etc (valoare proiect aprox. 1,5 mil de euro).

Tot la Ministerul Dezvoltarii – Compania Nationala de Investitii – Primaria Titu a depus, in toamna anului 2016, un proiect pentru un nou Centru Multifunctional Cultural, care va gazdui evenimente culturale si sociale ale comunitatii si care va fi amplasat pe strada Petru Rares, intre gradinita noua si noile ANL-uri.

De asemenea, va reamintim ca sunt in curs de finalizare anul acesta lucrarile de Modernizare strazi in Salcuta si Construire Gradinita cu Program Prelungit nr. 2 Titu, proiecte finantate de Ministerul Devoltarii prin OUG 28.

Vom reveni cu informatii privind restul investitiilor si lucrarilor ce urmeaza sa fie realizate anul acesta de Primaria Titu, dupa ce va fi aprobat proiectul de buget pentru anul 2017.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial