29 martie 2024
Titu şi Costeştii din Vale – Baze sportive de 5 stele!

Titu şi Costeştii din Vale – Baze sportive de 5 stele!

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, a participat alături de oficialităţi locale şi judeţene, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, ai Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport, precum şi de fostul mare jucător al echipei naţionale, Gică Popescu, la două evenimente de inaugurare a unor baze sportive în zona de sud a judeţului.

Primul eveniment s-a desfăşurat în Cartierul Hagioaica din Titu unde, pe ruinele unei gropi de gunoi, a fost amenajată o modernă bază sportivă. Tinerii din această zonă vor beneficia de cele mai bune condiţii pentru a face sport. Panglica a fost tăiată de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu şi de primarul localităţii Titu, Ilie Dinu.

Obiectivul este finanţat din bugetul local al oraşului Titu, valoarea proiectului fiind de 1.141.682 lei şi dispune de teren de fotbal cu gazon natural şi sistem de irigaţii modern, imobil cu 2 vestiare, 9 camere cu 18 locuri de cazare. De asemenea, obiectivul dispune şi de un foişor pentru odihnă şi relaxare.

Cu acest prilej, preşedintele CJD, Florin Popescu, a evidenţiat importanţa sportului în rândul tinerilor, atrăgând atenţia asupra adevăratelor modele pentru aceştia, oameni precum Gică Popescu, Nadia Comăneci sau Ion Ţiriac. Totodată, preşedintele CJD a felicitat administraţia de la Titu pentru toate reuşitele investiţionale de până acum:”Astăzi se încheie săptămâna Şcoala Altfel, şi mă bucur că avem aici, la Titu, un exemplu de sportiv şi de conduită, a ceea ce înseamnă spiritul civic. Este vorba despre marele nostru fotbalist, Gică Popescu, iar elevii de astăzi au nevoie de modele. Consider că Gică Popescu poate fi un model pentru fiecare elev prezent aici, pentru fiecare fotbalist sau junior. Îl felicit pe primarul oraşului Titu, Ilie Dinu şi echipa sa, pe toţi cei care au contribuit la realizarea acestui proiect pentru că este impresionant să vezi cum o fostă groapă de gunoi se poate transforma în ceva util. Succes şi să o stăpâniţi sănătoşi!”

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a primit şi un cadou din partea primarului localităţii Titu. Este vorba despre un tricou oficial al echipei Urban Titu, cu numele imprimat pe spate şi numărul unu.

Fostul mare jucător al echipei naţionale, Gică Popescu, a vorbit despre necesitatea acestor baze sportive, în primul rând pentru că încurajează tinerii să-şi petreacă timpul liber într-un mod plăcut, susţinând cu tărie investiţiile în sport, care înseamnă sănătate.

Cei prezenţi au asistat la un meci de fotbal disputat între echipele de tineret de la Titu şi Nucet, partida fiind deschisă de internaţionalul Gică Popescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a mers şi în comuna Costeştii din Vale, unde s-a dat în folosinţă prima bază sportivă din localitate, valoarea totală a obiectivului de investiţii fiind de 563 mii lei. Fondurile provin de la Guvernul României prin Programul de Dezvoltare a Infrastructurii unor Baze Sportive din spaţiul rural aprobat prin OG 7/2006, în valoare de 235 mii lei şi cofinanţare de la Consiliului Local Costeştii din Vale în valoare de 328 mii lei.

Suprafaţa totală a bazei sportive este de 1419 mp, iar clădirea de vestiare are o suprafaţa construită de 196 mp.

Parterul clădirii dispune de cabină portar, vestiare pentru sportivi, vestiare arbitrii, vestiar persoane cu dizabilităţi, grupuri sanitare, spaţiu tehnic, centrală termică electrică, instalaţii sanitare de încălzire şi electrice.

Alături de elevii şcolii din localitate şi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi-a exprimat mulţumirea pentru realizarea acestui loc modern pentru desfăşurarea orelor de educaţie fizică, dar şi pentru petrecerea timpului liber:„Astăzi, la Costeşti, se inaugurează o bază sportivă realizată din fonduri guvernamentale. Cred că este o investiţie în sănătate. După cum se observă aici sunt sute de copii care se bucură în această perioadă, de Şcoala Altfel, de această bază sportivă. Am convingerea că vor avea grijă de ea şi în continuare vor face sport şi vor fi mai sănătoşi. Mă bucur că am putut fi astăzi alături de harnicul primar de la Costeştii din Vale şi de marele nostru fotbalist, Gică Popescu pentru că amândoi reprezintă modele de viaţă şi mi-aş dori ca tinerii de aici să înveţe de la modelele adevărate ale ţării noastre.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial