20 aprilie 2024
Tinerii dâmboviţeni, preocupaţi de pământul de mâine!

Tinerii dâmboviţeni, preocupaţi de pământul de mâine!

“Un mediu sănătos ar trebui să fie preocuparea noastră, a tuturor, indiferent de vârstă, ocupație sau nivel educațional. Oricât de multe ar fi activitățile susținute de diferite organizații cu scopul de a proteja mediul si a informa publicul despre importanța păstrării lui pentru generațiile viitoare, acestea nu sunt niciodată suficiente.

Asociația Tineri pentru Europa de Mâine este una dintre organizațiile nonguvernamentale care militează pentru educarea tinerilor în spirit ecologist. Astfel, în perioada octombrie 2011-martie 2012, în parteneriat cu Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște, a reunit un grup de tineri cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani provenind din mai multe instituții de învățământ dâmbovițene pentru proiectul transnațional Pământul mâine. Tinerii vorbesc. Participanții au realizat în cadrul mai multor ateliere de lucru lucrări sugestive despre dezvoltarea durabilă și protecția mediului (ultimul s-a desfăşurat sâmbătă, 17 martie 2012).

Formele de exprimare au fost diverse, de la pictură, desen, poezie la postere realizate din colaje, filme de scurt metraj. La final, a fost organizată o expoziție unde au fost prezentate ideile tinerilor. Dintre toate, echipa a selecționat câteva creații care vor fi trimise la Summit-ul Pământului organizat în luna mai la Rio de Janeiro, unde există șansa de a fi premiate.

Printre tinerii care au lucrat se numără 12 tineri instituționalizați la Centrul de Reeducare Minori Găești, elevi de la Clubul Copiilor Moreni, copii de la Școala Nr. 2 Picior de Munte și alții. Aceștia au fost însoțiți de cadre didactice alături de care au învățat că pământul este al nostru, al tuturor, și că trebuie transmis și generațiilor viitoare.

Deși participanții provin din medii diferite, comunicarea și interacțiunea dintre ei s-a desfășurat în bune condiții, datorită faptului că toți au depășit barierele mediului social, au descoperit că au preocupări comune și s-au împrietenit.

Echipa de proiect mulțumește tuturor pentru participare și implicare!”

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial